KONTUMAČNĚ TO NEBUDE

KONTUMAČNĚ TO NEBUDE

"Do Nymburka přijedeme," odpověděl s úsměvem trenér Orlů na otázku, zda by nebylo lepší prohrát zápas kontumačně 20:0 a ušetřit si cestování. Orli do Čech totiž pojedou opět příští týden, protože odehrají čtvrtfinále play-off s týmem USK Praha.  Jeho protějšek Muli Katzurin bere zápas jako dobrou přípravu před zápasy s Kolínem a úkolem týmu je zapracovat na herním projevu především v útoku. 

Muli Katzurin
Jaká jsou očekávání od zápasu s Prostějovem?

Do zápasu jdeme s tím, že jsme v předchozím zápase proti Novému Jičínu prohráli. A není to jenom o té prohře, jde o to, že jsme hráli velmi špatně. Naším prvním cílem bude vyhrát, nicméně je také potřeba zapracovat na našem herním projevu a to především v útoku. Také bychom měli tento zápas brát jako dobrou přípravu před nadcházejícími zápasy play off proti Kolínu.

Co musíme v útoku změnit, abyste byl spokojený?

Dívali jsme se na video a dělali rozbor, pochopitelně víme, co je třeba změnit a zlepšit. Nebudu ale našim soupeřům dávat návod, takže pomlčím o detailech. Všeobecně ale řeknu, že máme natolik dobré hráče, že musí z některých situací nalézt východisko.  

Máme šanci Prostějovu vrátit velkou porážku z jeho domácí palubovky, kdy jsme odjížděli z Prostějova s 29 bodovou nadílkou...

Nemyslím, že by to byl hlavní motivační faktor. Máme své cíle, které chceme splnit a nemyslíme u toho na Prostějov, zaměřujeme se jen a jen na sebe. Chceme vyhrát a chceme se zlepšit a bodový rozdíl není na pořádku dne.

Do play off postoupíme z prvního místa, zápas s Prostějovem na tom již nic nezmění ať dopadne jakkoliv. Co je tou hlavní motivací do takového zápasu?

V první řadě jsme profesionálové. Takže si nemusíme složitě hledat motivaci. Jak jsem řekl, v první řadě chceme zvítězit. Dále chceme zlepšit některé naše činnosti. V neposlední řadě chceme nabrat sebevědomí do dalších bojů v play off a Prostějov je na to jako dělaný, vždyť je to jeden z nejlepších celků ligy.

Zmínil jste přípravu na čtvrtfinále. Prostějov je nepochybně lepší než Kolín. Je asi lepší se připravovat na horší tým s lepším týmem, vnímáte to také tak?

V první řadě si musíme uvědomit, že takto je rozlosováno, respektive takto vyšel termín zápasu s Prostějovem a rozhodně se neplánovalo, co je lepší příprava na koho, už jenom s tím ohledem, že se o našem čtvrtfinálovém soupeři rozhodlo až v posledním kole. Samozřejmě, že zápas proti Prostějovu je jiný než proti Kolínu. Nezapomínejme ale na dvě věci. Za prvé, play off je něco jiného než základní část a za druhé si všichni pamatujeme, že nám Kolín letos v sezóně již dvakrát připravil horké chvíle.


Peter Bálint

Zápas se odehraje jen pro formu. Těšíte se na cestu do Nymburka?

Zápas opravdu nic neřeší a musí se jen absolvovat. Upřímně řečeno, já bych ho snad ani nehrál a raději bych se připravoval na play-off.

Když nepřijedete bude to 20:0 kontumačně….
(smích) Tak do toho nepůjdeme, to se nedělá.
Najdete něco pozitivního v utkání?

Možná to bude dobré utkání před play-off. Oba týmy si budou moci vyzkoušet to, co budou do play-off potřebovat. 

Máte z něčeho obavy?

Výsledku se nemusíme bát, takže největším rizikem bude možnost zranění, ale k tomu může dojít i na tréninku. Věřím, že ani jeden tým nepůjde do zápasu tak, aby zvyšoval pravděpodobnost nějakého úrazu.

Nymburk v posledním utkání prohrál. Myslíte, že to zanechá na domácích nějakou stopu?

Myslím si, že ne. Ano Nymburk prohrál, ale zápas nic neřešil. Připadalo mi, že ke konci zápasu už Nymburk přestával hrát, už mu chyběla vůle poprat se o výsledek a ztratil motivaci. Ta byla na straně Nového Jičína, protože porazit Nymburk je motivací pro každý tým v jakékoliv části soutěže.

Do Nymburka přijedete s plnou sestavou?

Teď ještě nevím. Aleš Chán měl lehký výron, Jarda Prášil nemá achilovku také stále zcela v pořádku. Pro tyto dva hráče to bude výhodné, protože oba už trénují a budou se moci v tomto zápase dostat na palubovku jen na kratší časový úsek.

Budete více pošilhávat po výsledku zápasu nebo po herním projevu družstva?

O výsledek v tomto zápase nejde, proto se budu více zaměřovat na obranu a na řešení některých standardních situací.

Počítáte, že pustíte do hry celou lavičku nebo se budete snažit rozehrát klíčové hráče?

Já už v posledních čtyřech zápasech dávám prostor širší lavičce, i když utkání není ještě rozhodnuto.  

 
vloženo: 20.04.2010 08:32 / přečteno: 10158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.