KOLÍNSKÝ DOMÁCÍ ZÁPAS V NYMBURCE

KOLÍNSKÝ DOMÁCÍ ZÁPAS V NYMBURCE

Generální manažer Kolína Miroslav Sodoma má o starost navíc. Disciplinární komise zavřela Kolínu za incident při utkání v Novým Jičínem domácí halu na dvě utkání. Tedy minimálně jedno v play-off. Vedení kolínského klubu si vybralo k sehrání druhého zápasu nymburskou halu. O důvodech proč jsme si povídali s manažerem BC Kolín. 

Proč jste se rozhodli pro Nymburk, který je vašim soupeřem a bude mít vlastně domácí prostředí?

Pochopitelně i tuto skutečnost jsme zvažovali, přesto jsme si nymburskou halu zvolili a to ze dvou důvodů. Jednak je v dosahu našich fanoušků, což je nejpádnější argument. Chceme, aby s námi sdíleli v co nejhojnějším počtu náš letošní úspěch. A za druhé nám Nymburk přislíbil pomoc s organizací zápasu. Pokud bychom měli zápas organizovat v hale, kterou neznáme, byly by náklady ještě mnohem vyšší. 

Budete používat svou hudbu?

Ano budeme. Bude se hrát naše hymna, budeme hrát v domácích dresech a také připravujeme na „kolínský domácí zápas v Nymburce“, jak tento zápas pracovně nazýváme, akci pro fanoušky v kolínských dresech.

Počítáte s nějakou klubovou dopravou?

Myslíme si, že Nymburk je v rozumném dosahu, a tak nebudeme nic speciálního organizovat.

Nebojíte se převahy domácích fanoušků?

Pokud přijde pět set nymburských a pět set našich fanoušků, myslím, že to bude perfektní divácká kulisa pro čtvrtfinále play-off.

Jak vnímáte ztrátu domácího prostředí?

Je to určitě nepříjemné a potěšení z toho nejsme. Je to velká škoda pro fanoušky. Kolín poprvé ve svém tříletém působení v Mattoni NBL postoupil do play-off a diváci budou muset na zápas cestovat jinam.

Kromě pokuty vám vzniknou další náklady. Budete je sanovat z vlastních zdrojů nebo je budete vymáhat od viníka?

Tato věc je v tomto okamžiku v jednání, a proto se k ní nechci v tento okamžik vyjadřovat. V této souvislosti mě mrzí, že bude trestán pouze klub. Kde jsou tresty dalších aktérů toho utkání? Přeci každé reakci musí předcházet nějaká akce.

Obrázek
Dalo se, řekněme zkratovitému jednání, zabránit?

Předně musím uvést, že jako klub jsme splnili všechny svazem stanované podmínky. To znamená, že máme například správný počet pořadatelů. A zda tomu šlo zabránit? Ano lze tomu zabránit. Možná mohli být pořadatelé obezřetnější, ale v utkání proti Poděbradům byli bdělejší a zrovna poděbradští fanoušci nebyli ochotni toto respektovat.

Jaká opatření jste udělali?
Jak jsem již říkal, žádného systémového pochybení jsme se nedopustili, přesto jsme upravili návštěvní řád haly. Budeme ho naprosto striktně vyžadovat a využijeme všech prostředků pro jeho realizaci. Já osobně jsem zastáncem otevřeného prostoru mezi diváky a hráči, tak jak to vidíme v zahraničních soutěžích a rozhodně nejsem zastánce stavění plotů a bariér 
 
vloženo: 21.04.2010 22:31 / aktualizováno: 22.04.2010 10:13 / přečteno: 11405x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.