UŽ TO CHTĚLO ZMĚNU

UŽ TO CHTĚLO ZMĚNU

řekl bezprostředně po utkání Nový Jičín - Prostějov sportovní manažer Vráťa Šístek. Spolu s hráči sledoval po tréninku v televizi poslední rozhodující zápas semifinále. Jako správný vedoucí týmu zůstal optimistou. "To byl totální úlet," říká o lednovém zápase na prostějovské palubovce, který jsme výrazně prohráli. Celý rozhovor najdete dále:   

Jaké jsou vaše první dojmy po utkání Nový Jičín – Prostějov?

Maje první dojmy jsou pozitivní, protože jsem si Prostějov přál. V jednou rozhovoru jsem řekl, že bych raději Prostějov, ale spíš to vidím na Nový Jičín.

Jste tedy překvapený?
šístek
Dá se to tak říct.
Proč je lepší volbou Prostějov?

Já myslím, že po třech letech soubojů s jedním týmem to chtělo už změnu. Snad budou i diváci spokojení. Do Nymburka přijede Aleš Chán, na kterého se naši fanoušci určitě těší a který by nás měl v příští sezoně posílit.

Když se podíváme na dnešní zápas, nebudeme hořet pod košem?

Prostějov má dobré hráče pod košem – Landry nebo Aleš Chán. Ovšem Walker i Šarovič nebo Pelikán jsou dobří pivoti, takže se v podstatě nic nezmění. Obavy nemám. Uvidíme, zda Landry zopakuje stejný výkon i v dalších zápasech. Jak se říká: po posvícení přichází průjem…… Také mu v zápase nedáme tolik prostoru jako měl v úterý.

Můžete porovnat rozehrávku obou týmů?

Lawrence je super rozehrávač, ale nevyvaruje se někdy v zápase série chyb. Mnohdy jeho výkonnost v průběhu zápasu hodně osciluje. Jeho backup není jednat tak silný jako on. Navíc u nás se Mike Lenzly v posledních zápasech rozehrál a rozhodně bude hodně nepříjemný.

Sledoval jste zápas společně s hráči. Jak utkání prožívali oni?

Byl jsem překvapený, jak fandili. Myslel jsem si, že je to ani nebude zajímat, ale všichni byli do utkání zabraní.

Komu fandili?

Prostějovu. Asi to nebude jen tím, že je Prostějov o trochu blíže k Nymburku. Řekl bych, že i hráči chtějí ve finále nějakou změnu.

Ovšem v Prostějově jsme prohráli letos nejvyšším rozdílem….

To byla jiná doba. Ten zápas byl totální úlet. V dalších zápasech jsme tam vyhráli, porazili jsme Prostějov i v semifinále Českého poháru, byť se nám v utkání nedařilo.

Prostějov má o tři dny kratší čas na přípravu. Může to být důležitý faktor?

Nejen krátký časový rozdíl mezi oběma zápasy, ale Prostějov musel všechna, možná kromě posledního, dotáhnout do vyrovnané koncovky, která odebírá hodně sil. Prostějov měl pět těžkých, fyzicky náročných, zápasů, my jsme měli čtyři zápasy, z nichž byl jeden těžký a to ještě spíše psychicky než fyzicky. To by mohla být naše výhoda.

Spekuluje se o tom, že Prostějov nemá dostatečně širokou lavičku. Může nám nahrávat systém finále dvou dvojic zápasů ve dvou dnech po sobě?

Mohla by to být výhoda, ale my také play-off hrajeme s omezeným počtem hráčů – sedm maximálně osm. Pokud do rotace zapojíme třeba o jednoho hráče více, posune se výhoda na naší stranu o velký krok. Věřím, že pokud to bude potřeba, uplatníme naši širší lavičku.

Prostějov je nyní v euforii. Bude z tohoto důvodu první zápas hodně důležitý pro průběh celé série?

Samozřejmě bude důležitý. Máme v něm výhodu domácího prostředí a myslím, že jedna domácí porážka za sezonu bohatě stačí.

S Prostějovem jsme už jedno finále hráli a ve všech zápasech jsme výrazně vyhrávali. Bude se historie opakovat?

Oba týmy jsou změněné. Je to už dávná historie, proto nepředpokládám, že by ta utkání skončila tak velkým bodovým rozdílem. Je možné, že jedno utkání ulítne, ale většina zápasu bude vyrovnaná. Přesto věřím, že všechny vyhrajeme.

Čtyři nula na zápasy je váš tip nebo přání?

Je to moje přání a tak nějak v duchu doufám, že to tak i dopadne.

 
 
 
 
 
 
vloženo: 25.05.2010 23:45 / přečteno: 10337x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.