CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

Naši hráči v zápase proti Hapoelu Jerusalem udrželi naději na postup ze skupiny.

V bojovném utkání rozhodl o osudu zápasu úsek na konci třetí a na začátku čtvrté čtvrtiny, který jsme vyhráli 18:2 a otočili vývoj utkání v náš prospěch. Utkání bylo od počátku velice tvrdé, jen velice těžko jsme se propracovávali obranou soupeře a prosazovali se přes bloky bránících hráčů. Hapoel hrál v obraně to, na co jsme byli všichni připraveni. Ovšem ani náš soupeř to neměl jednoduché. Solomon, největší hvězda hostujícího týmu nebyl schopen na útočné polovině předvést nic ze svého umu a první body dával až ve druhé čtvrtině za stavu 25:28. Naše obrana pracovala také v podstatě bez chybičky. První čtvrtinu provázely časté ztráty obou týmů, více jich měl na svém kontě Hapoel, celkem osm. Díky urputné obraně, blokům, ztrátám a dlouhým útokům až na hranici 24 vteřin pro postupný útok bylo skóre první čtvrtiny extrémně nízké 12:11. Ve druhé čtvrtině se trochu rozběhlo, ale poločasový výsledek 31:34 by odpovídal spíše 12.minutě než konci prvního poločasu. Ve druhé čtvrtině jsme přeci jen trochu ztráceli, ale bylo velice důležité, že to byly pouze tři body. 

Třetí čtvrtina byla o probuzení Tre Simmonse, který své loňské spoluhráče drtil třemi trojkami a dalšími dvěma koši. Byla to čtvrtina velkého obratu. Ve 25.minutě jsme totiž prohrávali o 8 bodů, ale na konci jsme měli už dva body k dobru. Mohly za to jednak body Treho z dálky nebo proměněné těžké střely zblízka, bojovnost celého týmu, výkon Vladimíra Štimace, trojka Afika Nissima nebo několik útočných doskoků či osobní odvaha Mike Lenzlyho při průrazu Radleho. Také poslední čtvrtinu jsme začali excelentně. Po jejích čtyřech minutách jsme vedli o deset bodů a hostující hráči znervózněli. Komunikovali s rozhodčími, především Solomon, který sice nějaké body dal, ale rozhodně čekal od své mise v Čechách lepší výkon. I když hosté vytáhli pět minut před koncem obranu až na naší polovinu a dokázali se přiblížit na rozdíl čtyř bodů, my jsme odolali a nepustili jsme hosty před sebe. Po takticky hraném závěru s dlouhými útoky, prošpikované několika útočnými doskoky jsme nakonec slavili cenné vedení. 

Jen těžko lze chválit jen některé individuality. Každý článek našeho řetězu měl svou úlohu a té se zhostil na výbornou. Přesto X-faktorem byl Ladislav Sokolovský, který svými 13 body (za 2 body 5/5), 5 doskoky (z toho dva útočné) zaskočil soupeře a nás velice potěšil. Neoddiskutovatelně pomohly body Tre Simmonse, který se po minulém nepovedeném utkání v Širokém Brijegu ukázal v dobrém světle. Opět dobrý výkon předvedl Vladimir Štimac, který pod košem na jedné i druhé straně odváděl kvalitní práci.


Podrobněji o zápase zde  

1.12. - 08:20 - Ve videogalerii (nebo na titulní stránce) najdete také krátké video ze zápasu

1.12. - 10:42 - Doplněn přepis tiskové konference zde  

1.12. - 12:33 - Doplněny fotografie link    

(další informace ještě budeme během dneška přidávat). 

 

 
vloženo: 01.12.2010 07:42 / aktualizováno: 01.12.2010 12:33 / přečteno: 11993x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.