LEV PROTI PANDĚ

LEV PROTI PANDĚ

Lev je králem zvířat, a tak by měl pandu porazit. Panda však určitě nebude chtít dát svou kůži lacino.


V zítřejším zápase jde především o postup mezi posledních šestnáct týmů Eurocupu. K postupu postačí jakákoliv výhra, tedy postup máme ve svých rukách a není třeba spoléhat na výsledek jiného zápasu. Na co se určitě budou naši hráči spoléhat, je podpora fanoušků. Hráči i realizační tým věří, že si budete chtít odpočinout od předvánočního shonu, úklidu, shánění dárků a přijdete do pardubické haly fandit. Předem vám děkujeme. Zápas začíná v 19:45 hodin.

 

Před začátkem soutěže bylo družstvo VEF Riga pasováno na tým, který bude „jen do počtu“. Ještě v polovině základní části to tak vypadalo. Po třech zápasech u Rigy na místě počtu vítězství zívala nula. Tým prohrál jak v Jeruzalému, tak další domácí zápas s námi, tak zápas ve Španělsku. Ale utkání proti Seville už ukazovalo, že VEF nemusí zůstat bez vítězství. Skutečně hned v dalším kole v dramatickému utkání na domácí palubovce proti Cajasolu Sevilla ukázala Riga zuby a favorita zápasu porazila o bod (83:82). V následujícím kole si lotyšský tým vyšlápl na Jeruzalém (74:71) a rázem byl zpátky ve hře o postup mezi posledních 16 týmů Eurocupu.

Naši hráči v posledních dvou kolech dokázali uhrát solidní výsledek na horké palubovce v Jeruzalému. I když Nymburk prohrál o devět bodů 82:91, ukázal, že se umí na utkání venku připravit. V minulém kole odjížděl ČEZ Basketbal Nymburk do Španělska s jasným cílem porazit domácí Cajasol, protože jen vítězství o libovolný počet bodů dokázal udržel Středočechy ve hře o postup. Ovšem naši trenéři odvedli výborný kus práce při přípravě týmu na zápas a hráči pak dokázali všechny úkoly převést do praxe. Utkání ve Španělsku se po celou dobu vyvíjelo možná až nad očekávání skvěle. Domácí se v podstatě ani jednou nedostali do vedení, nepočítaje zhruba minutu, kdy Cajasol vedl o bod. Poločasové vedení o 16 bodů (49:33) smazalo benefit Španělů z prvního měření sil v Pardubicích. Všichni, určitě i domácí fanoušci, čekali domácí uragán po změně stran. Byl to jen slabý vánek, který nedokázal hostující tým odchýlit od vytyčené cesty k jednoznačnému úspěchu na palubovce soupeře. Ve čtvrté čtvrtině Nymburk zvýšil vedení z dvaceti bodů na 24 bodů. Domácí se ještě jednou vzepjali a dokázali v mezi 35. a 37.minutou srazit rozdíl na šestnáct bodů. Tím to ale skončilo. Za pískotu vlastních fanoušků padl Cajasol i v poslední čtvrtině o bod 20:21. Celkové skóre 89:68 se zdá být překvapivé, ale kdo viděl zápas ví, že bylo naprosto zasloužené.

 

Názory trenéra Ginzburga před utkáním si můžete přečíst v následující části článku

Doufám, že do zápasu s Rigou vstoupíme v plné kondici, protože v sobotu jsme odehráli těžký zápas se Záhřebem. Už v minulém týdnu jsme mohli vítězstvím ve Španělsku postoupit do další fáze Eurocupu, ale Riga svým domácím vítězstvím nad Jeruzalémem, tento postup ještě oddálilo. Já jsem v tuto chvíli rád, že úterý bude všechno jen v našich rukách. Minulé úterý jsme položili dobrý základ a toto úterý to musíme dokonat. My jsme jediný tým, který dokázal Rigu porazit na její palubovce.

Bude zápas s Rigou těžší nebo jednodušší než proti Seville?

Každý zápas je těžký a nikdy nikdo nemůže říct, jak utkání dopadne. Riga ještě může postoupit do dalších bojů a myslím, že když existuje byť jen teoretická naděje, soupeř ji vždy bude chtít využít.

Zmínil jste, že jsme jediný tým, který dokázal Rigu doma porazit. Jste na své hráče hrdý?

Pochopitelně, že jsem na ně hrdý. Riga byla zpočátku neprávem podceňovaným týmem. Ale jak je vidět v současné době, je to družstvo, proti kterému musíme nastoupit hodně koncentrovaně.

Proti Seville jste společně s asistentem předvedli skvělou práci v přípravě týmu. Měli jste dostatek času i na přípravu proti Rize?

Odpovím trochu jinak. Ať uděláte na soupeře přípravu špatnou nebo dobrou, na konci vaše plány musí realizovat hráči na palubovce. To jsou ti, kteří rozhodují zápasy. Pokud ale půjdeme do zápasu s Rigou stejně jako při zápase se Sevillou, věřím v naše vítězství. A jestli byl času dostatek? Času bylo podobně jako před jinými zápasy.

Jaké pocity před zápasem máte Vy sám – těšíte se nebo máte obavy?
Rozhodně nemám strach. Strach máme všichni akorát ze svých manželek (smích). Já se na utkání těším, jen doufáme, že se nám podaří zaplnit pardubickou halu lépe než v minulých zápasech.  
 
vloženo: 20.12.2010 15:10 / přečteno: 10478x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.