DNES PROTI GALATASARAY

DNES PROTI GALATASARAY

Naši hráči jen pár hodin po vítězném zápase proti Ciboně Zahřeb opět seděli v letadle a směřovali na jihovýchod do Turecka. 

Turecký tým Galatasaray Istanbul je aktuálně v nejvyšší soutěži na děleném třetím místě společně s Efesem. Doma prohrál jen jednou s týmem Olin Edirne (aktuálně 7.místo). Dokázal porazit konkurenční istanbulský tým euroligový Fenerbahce, který má aktuálně v Eurolize dvě vítězství a hrát velice vyrovnaný zápas s druhým tureckým účastníkem Last 16 Euroligy Efesem Pilsen.

V Eurocupu jsou cesty a trápení Galatasaraye a Nymburka podobné. Oba týmy postoupily z prvního místa základní skupiny se stejným počtem výher a oba první zápasy v LAST 16, prohrály. Po dnešním zápase se cesty obou klubů rozejdou. Ten vítězný bude mít cestu o něco jednodušší.

 

V neděli a pondělí jsme posbírali pár střípků k utkání proti Galatasaray od trenéra a hráčů.

 
Ronen Ginzburg

V Istanbulu nás nemůže čekat nic jiného než těžké utkání, protože Galatasaray se letos pohybuje na předních příčkách solidní turecké ligy. Ačkoliv jsme předchozí zápas odehráli před necelými čtyřiceti hodinami, jdeme do utkání v Turecku připraveni.

Galatasaray má stejnou bilanci jako my a oba chtějí vyhrát. Kdo bude více pod tlakem?

Oba týmy pochopitelně chtějí vyhrát, ale předpokládám, že pod větším tlakem bude domácí tým. Jejich očekávání byla před sezonou větší, chtěli se dostat do Final Four. Musíme brát v úvahu jejich rozpočet a kvalitu jejich hráčů. Navíc, když ztratí i druhý domácí zápas, budou jejich šance skoro rovny nule.

Připravoval jste se nějak speciálně na Rada Rančíka?

Rado je sice dobrý hráč, ale nijak speciálně jsme se na něho nepřipravovali, protože ho známe z působení u nás. Rado má v tomto týmu jinou roli než v Nymburce. Všichni vědí, jaký je Rado hráč a pokud bude mít svůj den, bude to jeho protihráče velice těžké. 

 
Pavel Pumprla
S jakým cílem jedeme do Istanbulu?

S cílem vyhrát! Oba týmy to máme 0:2, Estudiantes dokázalo v Istanbulu vyhrát, my jsme si dokázali, že můžeme s tímto španělským týmem také hrát, tak proč nezkusit vyhrát stejně jako oni.

Je vytvářen na domácí tým větší tlak?

Těžko říct. My NEMUSÍME ještě vyhrát, my bychom MĚLI vyhrát, kdežto u Galatasaray je jednoznačné: MUSÍ vyhrát. Dvě domácí prohry jsou v této krátké skupině je v podstatě konečná. Oni do zápasu dají všechno, ale my také.

Neměli jsme v podstatě žádný čas na rozbor hry soupeře. Nebude to velká komplikace?

Jakmile dorazíme do Istanbulu, budeme mít příležitost se dvakrát podívat na vybrané akce soupeře a to je vlastně stejné jako před jinými zápasy.

Nestálo by za to, pustit v letadle na monitorech pár akcí Galatasaraye?

Není to špatný nápad, zkusíme požádat palubní personál (smích).

 
Petr Benda

Nebude to jednoduchý soupeř, ale už Estudiantes nám ukázalo, že se v Istanbulu dá vyhrát. Trenéři na to budou určitě poukazovat a určitě shlédneme video z tohoto zápasu.

Kdo bude pod větším tlakem?

Pro oba týmy to může být trochu zklamání, ale v takové vyrovnané skupině to není nic neobvyklého. Každý tým může kterýkoliv zápas vyhrát a naopak. Nám se sice dvakrát nepovedlo vyhrát, ale zápas proti Ciboně ukázal, že tým svou kvalitu má a že jí dokáže i ukázat. Oni mohou být pod větším tlakem, že si nemohou dovolit prohrát i druhý zápas v řadě na domácí palubovce, my zase víme, že musíme přivézt z venkovní palubovky alespoň jedno vítězství a nebudeme to chtít nechávat na poslední zápas.

 
Radek Nečas
Mohl bys srovnat Cibonu a Istanbul?

Galatasaray je určitě lepší tým. Dokazuje to v domácí soutěži, kde se drží na předních místech. Pro ilustraci, dokázal porazit mimo jiné Fenerbahce a hrát s Efesem Pilsen vyrovnaný zápas. Na druhou stranu obě utkání v Last 16 prohrál a určitě na nás budou chtít hned na začátku vlítnout. My se na to budeme muset připravit.

Jakou důležitost utkání přisuzuješ?

Podle toho, jak je skupina rozehraná, je výsledek tohoto zápasu hodně důležitý pro další průběh. Buď musíme vyhrát nebo alespoň držet co nejvyrovnanější skóre, kdyby přišlo na lámání chleba na skóre.

Pro který tým je 0:2 větším zklamáním?

V této fázi Eurocupu se na toto nehraje. V Madridu jsme měli menší šanci vyhrát než doma proti Casertě, kdy jsme soupeři vítězství darovali.

Stačil by výkon proti Ciboně na vítězství?

Pokud bychom hráli tak dobře v obraně a dokázali si v útoku vytvořit otevřené střely, jsou naše šance a šance domácích padesát na padesát. 

 
vloženo: 01.02.2011 00:00 / přečteno: 16743x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.