POKUTY ZA MILIÓN

POKUTY ZA MILIÓN

Vedení Adriatické ligy za tuto sezonu čtyřikrát zasedalo, aby sečetlo pokuty za hříšníky.

 

Po sedmnácti kolech jsou kluby povinny zaplatit na pokutách za technické chyby hráčů, trenérů, vyloučení, vhazování předmětů na hřiště a prohlášení v tisku a podobně celkem 39.200 EUR, což je v přepočtu necelý milión korun českých.

V sazebníku pokud se za technickou chybu hráče 100 EUR, za technickou chybu trenéra 200 EUR, za technickou chybu lavičky 300 EUR, za druhou technickou chybu trenéra 400 EUR. Pokuty za špatné zajištění zápasu, když diváci vhazují různé předměty do hřiště, se pohybují zpravidla od 500 EUR do 1.500 EUR. Rozlišováno je, zda se jedná o měkké předměty, pak je to 500 nebo 1.000 EUR, pokud jsou předměty nebezpečnější, potom se částka pohybuje až 1500 EUR. Předměty házené na rozhodčí mají sazbu 3.000 EUR a nejvyšší pokuty byly nařízeny za komentáře představitelů klubů v médiích. Tam byla sazba 6.000 EUR za poškození dobrého jména soutěže. Pokutovaly se i drobné nedostatky na oblečení hráčů, či za to, že ředitel klubu seděl na střídačce během zápasu.

Rekordmany ve výši pokut byly dva týmy Zadar a Cedevita. Oba týmy slízly nejtučnější pokutu 6.000 EUR za poškození dobrého jména soutěže při vyjádření svých trenérů. Pěti tisíci sedmi sty přispěl do pokladny ligy klub ze Širokého Brijegu, který měl „problémy“ s rozhodčími. Kromě slovních výpadů na adresu arbitrů v utkání 17.kola proti Hemofarmu, zaplatilo vedení klubu další tři tisíce na plivance a drobnosti naházené na rozhodčí po skončení utkání z tribun od fanoušků. Částku 4.600 EUR zaplatila Crvena Zvezda, která jen velice těžce krotí diváky v hale Pionir. Celkem čtyřikrát byl klub potrestán tisícovkou. Olimpija a Radnički musí shodně sáhnout do pokladny pro 3.400 EUR. Radnički daly největší částku za chování svých fanoušků (2*1.500). Zato Olimpija měla problémy s chováním činovníků klubu před utkání vůči komisaři zápasu (2.000 EUR) a k tomu pětistovku za špatné logo na trenkách. Tisíc tři sta musí vysázet Partizan, Cibona a Igokea. Partizan dal pětistovku za nejednotné dresy, Igokea stejný obnos za ředitele na střídačce a Cibona za lehké předměty na palubovce. Pouze technické chyby, dvě z toho za lavičku, pomohly Budućnosti od 900 EUR. Zagreb CO připravili o 800 EUR hráči šesti technickými chybami a jednou trenér. Také Hemofarm má méně ukázněného trenéra (2*200) a k tomu jedna lavička za tři sta, dohromady za 700 EUR. Dva týmy Nymburk a KRKA Novo Mesto nezásobuje fond pokud žádnými horentními sumami. Oba týmy byly nuceny zaplatit 200 EUR, v případě Krky za dvě technické chyby hráčů, my dvě stě za technickou chybu trenéra.

Nejčetnějším přestupkem je technická chyba hráče - celkem 24 případů, Jedenadvacet technických chyb trenérů ukazuje výbušnost lodivodů jednotlivých týmů, tři z nich dostali v jednom zápase dvě technické chyby, což je dalších 400 + 500 za distanc na další jedno utkání. Osmkrát se sazbou 300 EUR byla napomínána lavička družstva. 

 
vloženo: 27.01.2011 02:43 / přečteno: 17504x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.