ŠANCE NA POSTUP

ŠANCE NA POSTUP

V polovině skupiny, kdy do konce zbývají tři kola, je ještě spousta variant, kdo má naději na postup. V tomto okamžik není ani jeden tým, který by ztratil zcela naděje na postup. 


Šance však nejsou stejné. Nejvyšší akcie si drží italská Pepsi Caserta, která zatím jako jediná neprohrála jediný zápas, ale v odvetách hraje dvakrát venku a doma jen s námi. Estudiantes Madrid, který má dvě výhry, hraje venku pouze jednou a to příští týden v Pardubicích. Předposlední Galatasaray Istanbul, s jedním vítězstvím, bude muset ke dvěma zápasům odjíždět na venkovní palubovku, doma hraje jen s Italy. Akcie našeho týmu jsou sice nejslabší, ale naděje stále ještě žije. Důležité pro nás je to, že rozdíl ve skóre není velký (Estudiantes -7, Caserta -6, Galatasaray -1) a hrajeme dva zápasy doma. 

Nejvyšší naději máme, když všechna tři utkání vyhrajeme a proti každému soupeři o více bodů, než jsme prohráli. Přesto ani tato varianta není definitivní. Pokud Estudiantes vyhraje, kromě zápasu s námi, obě zbývající utkání, bude mít čtyři vítězství a dvě prohry. Caserta potom prohraje utkání s námi i s Estudiantes a vyhraje nad Galatasarayem, bude mít také 4-2 a tím pádem bude postupovat společně s Estudiantes. Nymburk bude mít „pouze“ 3-3 a na dvě postupová místa to bude málo. 

K postupu může stačit i poměr vítězství a porážek 2-4, ale pouze za předpokladu, že oba domácí zápasy vyhrajeme o více bodů než jsme první zápas s daným soupeřem prohráli a také, že Caserta vyhraje všechna svá utkání a bude mít tak 6-0. Ovšem Estudiantes musí kromě zápasu s námi a Casertou prohrát i utkání proti Galatasaray – tedy všechna utkání. V tom případě bude mít v tabulce poměr zápasu 2-4. Pokud by Galatasaray porazil Estudiantes, ale proti nám i Casertě nezvítězil, bude jeho poměr vyhraných a prohraných zápasů také 2-4. Rozhodovalo by se v minitabulce tří týmů: Nymburk, Galatasaray, Estudiantes, přičemž při rovnosti bodů, rozhoduje rozdíl ve skóre. 

I když nemáme postup plně ve své moci, mají odvetné zápasy stále svůj náboj a obě domácí utkání jsou pro nás klíčová. 

 
vloženo: 13.02.2011 08:21 / přečteno: 15212x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.