RYCHLÝ PROTIÚTOK ZVLÁDAJÍ LVI VÝBORNĚ

RYCHLÝ PROTIÚTOK ZVLÁDAJÍ LVI VÝBORNĚ

Velkým lákadlem zápasu bude souboj ex-nymburského Rado Rančíka v dresu Istanbulu se svými bývalými spoluhráči. Těsně před odletem do Čech jsme Rada požádali o pár slov.


Poslední zápas ligy jste hráli 29.ledna. Co jste od té doby dělali?

Úplné volno jsme neměli, protože jsme hráli turecký pohár. Tady program byl stejný, jako obvykle – tréninky a zápasy. Bohužel jsme v semifinále Poháru nestačili na Fenerbahce a prohráli jsme o 7 bodů (Fenerbahce se stal nakonec vítězem Tureckého poháru – pozn.). I když jsem nebyl moc rád, že jsme nepostoupili do finále, myslím, že nám naše účast v poháru pomohla.

Kdy jste se začali připravovat na Nymburk?

Cíleně na Nymburk se připravujeme od neděle.

Co bylo v minulém zápase proti Nymburku příčinou toho, že jste hráli tak vyrovnaný zápas?

Podle mě jsme nehráli koncentrovaně v obraně. Pouštěli jsme Nymburk zbytečně moc do rychlého protiútoku a tím pádem k lehkým košům. Na to si musíme dávat pozor, protože tohle Lvi zvládají velice dobře.

Z domácího utkání máte pouze jednobodový náskok. Je to nějak důležité pro odvetný zápas?

Ne, není důležité kolika bodový je náskok nebo ztráta. My nehrajeme na body, ale na vyhrané zápasy, proto vůbec nepřemýšlím o tom, jestli je rozdíl bod nebo více. Až to bude mít nějaký efekt, pak si o tom popovídáme, jinak je to nepodstatné. Základem je vyhrát, potom body nemají žádnou váhu.

Jaký očekáváš průběh zápasu?

Bude to souboj na ostří nože, tak jako vždy. Nymburk je těžký soupeř, který stejně jako my ví, čeho chce dosáhnout během svého působení v Eurocupu. Proto se dá od nás a myslím, že i od soupeře, očekávat koncentrovaný výkon.

Co by mělo být klíčem k vašemu případnému vítězství nad Nymburkem i v odvetě?

To si nechám pro sebe. Přece ti nebudu prozrazovat taktiku. (smích). Nymburk byl sice můj druhý domov, ale když jsme na hřišti, víme, za čí stranu bojovat. Kámoš nekámoš – na hřišti je to business.

Asi budeš pod „tlakem“ médií, každý se tě na něco bude chtít zeptat – televize, novináři,…. Co uděláš pro to, abys nevypadl z koncentrace na utkání?

Média pro mě nejsou žádnou novinkou. Rád odpovím na všechny otázky, s tím jsem nikdy neměl problém. S novináři mám dobré vztahy a nedokáže mě nic rozhodit. Nepřemýšlím cestou do Nymburka, jaké to bude. Mám práci, na kterou se dokážu koncentrovat na sto procent a když jsem na hřišti, existuje pro mě jen basket a nic jiného.

Jak se těšíš na zápas v Čechách?

Jasně, že se těším. Těším se na atmosféru utkání. Nymburáci a lidé, kteří chodí na zápasy, ji vždy dokázali připravit suprově. Zápas to ale bude těžký a tím pádem se mají i fanoušci basketbalu na co těšit. Hrají proti sobě dvě družstva, která ještě chtějí promluvit do dění v Eurocupu, proto si myslím, že nikdo z haly neodejde zklamaný – tedy pokud hovoříme o kvalitě hry.

 
 
 
vloženo: 14.02.2011 07:20 / přečteno: 16581x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.