KVALIFIKACE O EUROLIGU

KVALIFIKACE O EUROLIGU

Nymburští hráči budou stejně jako vloni bojovat v kvalifikaci o Euroligu. Letos však bude systém jiný než vloni.


Dříve než se dostaneme ke kvalifikačnímu kolu, podívejme se na týmy Euroligy. Aktuálně je známo 21 týmů ze čtyřiadvaceti, které budou nejvyšší soutěž Evropy hrát. Týmy jsou rozděleny do tří skupin. V nejvyšší licenci A jsou týmy, které mají účast v EL zajištěnu na delší časový úsek. Jsou to týmy (v závorce je země a umístění v sezoně 2010/11):

Caja Laboral (Španělsko – semifinalista), CSKA Moskva (Rusko – mistr), Efes Pilsen Istanbul (Turecko – semifinalista), Fenerbahce Istanbul (Turecko – mistr), Maccabi Tel Aviv (Izrael – mistr), Montepaschi Siena (Itálie – mistr), Olympiacos Piraeus (Řečko – finalista), Panathinaikos Athens (Řecko – mistr), Real Madrid (Španělsko – semifinalista), Regal FC Barcelova (Španělsko – mistr), Unicaja Malaga (Španělsko – čtvrtfinalista), Žalgiris Kaunas (Litva – mistr). Dohromady to je sedm mistrů své země.

Ve druhé licenci B jsou týmy, se do této skupiny dostaly díky výsledkům v národních a regionálních soutěžích. Do skupiny B tedy patří: Sluc Nancy (Francie – mistr), Partizan Bělehrad (Adriatická liga – Srbsko), KK Zagreb (Adriatická liga – Chorvatsko), Union Olimpija Ljubljana (Adriatická liga – Slovinsko), Brose Baskets (Německo – mistr), Asseco Prokom Gdynia (Polsko – mistr), Bizkaia Bilbao (Španělsko – finalista), Bennet Cantu (Itálie – finalista).

Speciální licenci C získal vítěz Eurocupu, kterým je z minulé sezony UNICS Kazaň z Ruska.

K vyjmenovaným jedenadvaceti týmům se zařadí jeden klub na divokou kartu a dva týmy vzejdou z kvalifikace.

 
Kvalifikace o Euroligu

V letošní sezoně se nebude hrát kvalifikace tříkolovým systémem na dva zápasy, ale bude se hrát na dvou místech ve dvou skupinách po osmi účastnících. Vyřazovací pavouk nechá na konci jeden tým, který se kvalifikuje do Euroligy pro sezonu 2011/12. Kvalifikace o EL proběhne v termínu 28.9. až 2.10.2011.

Mezi šestnácti kandidáty na postup do Top ligy Evropy jsou:

Cholet (Francie - finalista), Asvel (Francie - semifinalista, který získal jednu ze tří divokých karet), Dunkerque (Francie - semifinalista), Galatasaray Istanbul (Turecko - finalista), Banvit (Turecko - semifinalista), Chimki Moskva (Rusko - finalista), Budivelnik (Ukrajina - mistr), ČEZ Basketball Nymburk (Česko - mistr), Budućnost Podgorica (Adriatická liga - semifinalista), KRKA Novo Mesto (Slovinsko - mistr, semifinalista NLB ligy), Lietuvos Rytas (Litva - finalista), PAOK Soluň (Řecko - třetí tým ligy), Charleroi (Belgie - mistr), VEF Riga (Lotyšsko - mistr). Těchto 14 týmů doplní další dva na základě udělení divoké karty.

 
Losování evropských soutěží

Evropské soutěže budou losovány ve čtvrtek 7.července 2011 v Barceloně. Losování začne v 11 hodin středoevropského letního času a jako první se bude losovat soutěž EuroChallenge a Kvalifikace o Eurocup. V pravé poledne bude zahájeno losování Kvalifikace o Euroligu a na koncem budou rozlosovány skupiny pro Euroligu.  

 
vloženo: 21.06.2011 22:50 / přečteno: 11412x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.