OBSADILI JSME POZICI JEDNA

OBSADILI JSME POZICI JEDNA

O rozehrávku Nymburka se bude v příští sezoně starat bývalý rozehrávač Prostějova Eugene LAWRENCE.  


Mistrovský Nymburk posiluje svou soupisku na náročnou sezónu 2011/2012. Nejnovější akvizicí klubu je Eugene Lawrence, pětadvacetiletý rozehrávač hájící v posledních dvou sezónách barvy Prostějova. Do Čech zamířil Lawrence ze Slovenské Nitry. V letošní sezóně patřil mezi největší opory svého týmu, za průměrných 27 minut v Mattoni NBL nasázel soupeřům 10.6 bodu, měl 5.4 asistence a 1.5krát vzal soupeři míč. Podobných čísel dosahoval i v poháru Eurochallenge. Lawrence vyniká skvělým přehledem na hřišti, svou atletičností a perfektní tvorbou hry. „Jsem moc rád, že se nám podařilo s Eugenem domluvit. Eugene je rok od roku lepší a pracuje na sobě, chce se posouvat výše a já věřím, že dobře zapadne do našeho kádru. Je to typ hráče, který dělá své spoluhráče na hřišti lepšími.“, okomentoval příchod nového tvůrce hry Neno Ginzburg, trenér Nymburka.

 
Předává Mike žezlo Eugenu Lawrencovi?

Eugene Lawrence se narodil 22.června 1986 a basketbal začal hrát v Brooklynu. Čtyři roky od 2004 strávil v NCAA na universitě St.John’s . Už ve druhém roce figuroval v tabulkách nejlepších příslušné konference. Byl čtvrtým nejlépe nahrávajícím hráčem (průměr 4,9 as/záp) a také desátým nejlepším v počtu získaných míčů. O rok později zopakoval umístění mezi „zloději“ míčů a polepšil si v počtu asistencí na 5,6 as/záp, což ho vyneslo na první místo konference. V poslední sezoně v NCAA (2007-08) se sčítaly úspěchy za celé čtyři roky a Eugene v nich nedopadl vůbec špatně. V historických tabulkách St.John’s skončil s počtem 520 asistencí čtvrtý, na stejném místě byl i s počtem úspěšných trojek a pátý nejlepší byl v počtu získaných míčů (196).  

První evropské angažmá ho zaneslo do BK Casta SPU Nitra, kde jako hráč základní pětky pomohl v průměru 17,9 body na zápas a 5,3 doskoků. Celoslovenskou jedničkou byl v počtu asistencí (6,4 as/záp) a počtu získaných míčů (2,3).

K jeho největším úspěchům patří zisk mistrovského titulu Slovenska a dvou stříbrných medailí z Mattoni NBL.
 
vloženo: 19.06.2011 19:32 / přečteno: 13232x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.