DNES DRUHÉ KOLO EUROCUPU

DNES DRUHÉ KOLO EUROCUPU

Nevíte co s dnešním podvečerem? Zkuste basket v Pardubicích.

V druhém pokračování skupiny LAST 16 Eurocupu budeme od 18:15 hostit, v podstatě na domácí palubovce v ČEZ Areně Pardubice, aktuálního lídra francouzské ProA ligy s poněkud dlouhým názvem Basket Club Maritime Gravelines Dunkerque Grand Littoral (ve zkrácené verzi BCM Gravelines) tedy ve volném překladu Námořní basketbalový klub z velkého pobřeží Gravelines a Dunkerque. Proto tedy v logu z roku 2002 najdete piráta, který k moři tak nějak patří. Z nebasketbalového tématu si řekněme, že poblíž Gravelines je jedna z největších atomových elektráren na světě a že se tato oblast nachází na samém severu při pobřeží Severního moře pár kilometrů od belgických hranic.

V letošní sezoně byl BCM Gravelines přizván do kvalifikace o Euroligu, ale v měření sil s Asvelem hned v prvním kole prohrál 72:80 a byl tedy zařazen do Eurocupu. V letošní sezoně však má dobře nabito. V produktivitě útoku patřil Gravelines v základní skupině na první místo s průměrem 86,2 bodů na zápas a z 59% střelby trojek jde strach. Ze šesti zápasů v základní skupině vyhrál BCM pětkrát a sklonit se musel jen před Donětskem.

BCM Gravelines si vede výborně i v domácí soutěži. Z patnácti zápasů má na svém kontě 13 vítězství a po jedné prohře mu uštědřil Chalon a Dijon. V tabulce je stíhán Chalonem se třemi prohrami a se čtyřmi prohrami je na třetím/čtvrtém místě Nancy a LeMans.

 

Největší hvězdou soupisky družstva BCM Gravelines je Andrew Albicy. Odchovanec pařížského basketbalu přišel do Gravelines z Paris-Levallois. „Je to nejlepší střelec týmu, velice rychlý hráč, který dokáže skórovat z průniku i tříbodového území. V obraně dokáže výborně získávat míče,“ charakterizuje hráče Oren Amiel. Vynikajícím hráčem na pivotu je opora francouzské mládežnické reprezentace, dvojnásobný mistr Evropy (U16 a U18) Ledovic Vaty. „Velmi dobrý hráč ve vnitřním prostoru, který dokáže být úspěšný v dolním postavení. Není sice výborným obráncem, ale přesto je pro tým velice platným hráčem,“ všiml si Oren. Pozornost si zaslouží také americký hráč Julius „Juby“ Johnson, který brázdí evropské palubovky od roku 2004. Pět let pobyl v Zadaru a po několika měsících v Azovmashi klub opustil, aby se doma postaral o dítě a v únoru 2010 přišel do Gravelines. „Juby je čistý střelec, který neváhá střílet z velké vzdálenosti. Už několikrát pomohl svému týmu k vítězství střelou v posledních okamžicích zápasu,“ vysledoval Oren Amiel.

 

Ještě před včerejším prvním tréninkem se nechali někteří hráči slyšet:

 

AJ. ABRAMS: Na zápas s Gravelines by mělo přijít co nejvíce fanoušků, protože nás určitě nečeká nic jednoduchého. Je to tým, který se probojoval mezi posledních šestnáct a k tomu není třeba nic dodávat. Doufám, že budeme mít plný dům, aby nás podpořil i v dalším zápase.

 

Ladislav SOKOLOVSKÝ: Bude to stejně těžké, ale styl bude jiný. Francouzi jsou více atletičtí s velkou dynamikou a výskokem. Moc se nezabývají taktikou a jejich základní cíl je rychle běhat dopředu, střílet ze všech pozic. V tabulce jim patří první místo, a tak nemůžeme počítat se slabým soupeřem.

Jaké jsou šance na výhru?

Padesát na padesát. Větší šanci bychom měli, kdybychom hráli v Nymburce. Soupeř na takovou malou halu není zvyklý. To stejné nám pomáhá i v zápasech VTB ligy.  

 

Petr BENDA: Je to utkání, které musíme vyhrát. Je to jednak domácí zápas a za druhé chceme potvrdit vítězství v Rize i naši formu. Musíme si uvědomit, že Gravelines prohrál první zápas doma a budou chtít za každou cenu další utkání vyhrát, aby se dostali do hry o postup. Na to musíme být připraveni. Je jasné, že soupeř dá do zápasu všechno.

 
 
 
 
 
vloženo: 24.01.2012 06:48 / přečteno: 9987x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.