NASBÍRÁNO PO UTKÁNÍ

NASBÍRÁNO PO UTKÁNÍ

Vraťme se ještě do včerejšího večera, kdy jsme volali našim hráčům a zeptali jsme se jich na první pocity. 

Ladislav Sokolovský

První poločas by neslaný, nemastný až na posledních tří minut, kdy jsme se dostali do vedení, na konci až o deset bodů. Soupeř sice nastoupil bez tří hráčů obvyklé sestavy, ale přesto hrál velice dobře, i když dali šanci mladým hráčům.  Ve druhé polovině jsme začali trochu lépe bránit, ale hlavně nám začaly padat hodně těžké střely a tím jsme si vybudovali jednoznačný náskok.

Věříš na boží mlýny?

Ne. Stalo se asi tak, jak to mělo být. Postup nás samozřejmě těší, a když zavoláš za půl hodiny (ohlasy byly zaznamenány v úterý v 20:20), už budeme sedět v hotelovém baru (smích) a budeme oslavovat.

Jak jsi sledoval souběžný zápas?

Já jsem to ani nechtěl vědět, dokud nebylo jasné, že vyhrajeme. Vím, že utkání sledoval na lavičce Vrták (vedoucí týmu).

Kdy jsi získal odvahu se podívat?

Asi pět minut před koncem jsem si přesednul K Vráťovi a společně jsme sledovali on-line průběh druhého zápasu.

Byl jsi nervózní, přeci jen zápas Riga – Valencie se nevyvíjel tak jednoznačně?

Nebyl. Myslel jsem si spíše, že Riga doma vyhraje a nedoufal jsem, pro jistotu, ani minutu před koncem, i když Valencie vedla asi o dvanáct.

Je Spartak Petrohrad přijatelný soupeř?

Mezi posledními osmi si nemůžeš vybírat. Petrohrad je jedním z favoritů, který se netají tím, že by chtěl vyhrát Eurocup a zajistit si přímou účast v Eurolize. To, že nejsme favority, by mohla být spíše naše výhoda.


Lukáš Palyza

Francouzský tým nás příliš nepřesvědčil, bylo to jen o zlomení počáteční odporu. Možná to mohlo přijít dříve. Výsledek hovoří jasně o naší převaze, ale průběh především první poloviny utkání nebyl tak jednoznačný.

Předpokládám, že tě postup do dalšího kola těší…

Je to vynikající úspěch. Ve čtvrtfinále nás čeká hodně těžký soupeř z Petrohradu. Začínat ale budeme doma a věřím, že se nám povede položit dobrý základ do odvety.

Budou to další dva zápasy už v tak nabité sezoně. Není toho na vás už hodně?

Zápasů je opravdu hodně a někdy je vidět, že toho máme dost. Ovšem kvalitní zápasy a konfrontace s výbornými týmy nás posouvá dál.   

  
Petr Benda

Od první minuty bylo vidět, že jsme k utkání přistoupili velice koncentrovaně. Utkání se rozhodlo ve třetí čtvrtině, kdy jsme hráli velice chytře. Nestříleli jsme pouze z dálky, najížděli jsme pod koš a hodně bodů jsme dali z vymezeného prostoru. V průběhu třetí čtvrtiny soupeř odešel i psychicky. Bylo vidět, že žádné utkání nevyhrál a ani to nevypadlo, že by po vítězství nějak hodně toužil.

Jak jsi byl po utkání dalece myšlenkami v Rize?

Seděli jsme v hale a hltali jsme zprávy od Vráti Šístka. Valencie nás trochu napínala, protože se rozhodlo až v konci poslední čtvrtiny. Přiznám, že jsem byl jako na trní. V posledních dvou minutách, když byl rozdíl o deset bodů, nám bylo jasné, že si to Valencie nenechá ujít.

Po loňském 0-6 ve skupině LAST 16 jsme letos postoupili. Jak moc tě to těší?

Letos byla přeci jen naše skupina o trochu lehčí a jsem rád, že jsme nakonec roli favorita potvrdili, i když to nebylo zcela jednoznačné. Kdybychom nepostoupili, byl bych zklamaný.

Byl jsi před zápasem více nervózní, když šlo o postup?

Ani ne. Byl jsem přesvědčený, že tady vyhrajeme. Větší otazníky jsem měl nad tím, jak k zápasu v Rize přistoupí Valencie a v jaké sestavě do Rigy přijede.

Že Valencie přijela do Rigy v plné sestavě, jste věděli?

Myslím, že to nikdo neříkal. 

Radek Nečas

Náš před zápasem byl jasný: udržet si naději na postup, alespoň teoretickou. Zápas byl zpočátku vyrovnaný, zdálo se, že Gravelines nám nedá nic zadarmo. Na konci prvního poločasu jsme zlepšili obranu a pohyb míč a vytvořili jsme si náskok deseti bodů. Ovšem začátek druhé poločasu nám moc nevyšel. Měli jsme hodně volných střel, které jsme nedávali a soupeř se stáhl na rozdíl jednoho bodu. To nás probudilo a po šnůře snad 20-0 se domácí už nevzpamatovali.

Jak jsi prožíval závěr druhého zápasu v Rize, který byl ještě nedlouho před koncem utkání vyrovnaný?

Když jsme skončili zápas, bylo zrovna skóre jen o tři body. Valencie na konci zabrala a nenechala nás ve štychu. Trochu klidnější jsem byl, když se náskok dostal nad deset bodů, to už jsem začal věřit.

Měl jsi větší radost z našeho vítězství nebo z výhry Valencie?

Ze zprávy, že Valencie vyhrála. Zápas s Gravelines jsme měli ve svých rukách a nemohlo dojít k žádné spekulaci.

Jak těžkým soupeřem je Petrohrad?

Ve skupině posledních osmi nenajdeš lehkého soupeře. My jsme si ve VTB lize dokázali, že Spartak můžeme porazit, proč by se to nemohlo podařit je vyřadit. I když je petrohradský tým mírným favoritem, šance na postup jsou 50:50. Rozhodovat bude momentální forma a rozpoložení obou týmů. 

 
vloženo: 29.02.2012 13:37 / aktualizováno: 29.02.2012 14:29 / přečteno: 9279x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.