SOKOLOVO ZAMÍTACÍ RAZÍTKO

SOKOLOVO ZAMÍTACÍ RAZÍTKO

I když utkání skončilo poměrně těsným vítězstvím, měli jsme zápas pod kontrolou. (ve fotogalerii najdete fotografie z utkání)

Domácí kouč nechal odpočívat ne zcela zdravého Simmonse a také Abramse, trenér Choleva zase už nemohl zapojit prvního rozehrávače Eitutavičiuse, který v Prostějově ukončil angažmá a také Smitha, který byl zdravotně indisponován. Orli se však, jak už to bývá zvykem, semknuli a dobrý part odehrál celý tým s výborným Matejem Ventou na pozici středního rozehrávače.

Hra hostů se opírala o agresivní přístup a také lepší doskok. Hanáci dokázali doskákat pod naším košem 16 míčů, z čehož se rekrutovalo 19 bodů z druhé šance.  Srážela je však střelba trestných hodů. Trestuhodně zahodili polovinu šestek, což při dvaadvaceti pokusech znamenalo 11 bodů. Při prohře o šest je jasné, kde bota tlačila nejvíce.

Na naší straně sehrál dobrý zápas, tak jak je už u něho zvykem, Petr Benda. Byl nejlepším střelcem utkání s jedenadvaceti body s úspěšností 67% (15/10). Bodově ho podpořil Lamayn Wilson 16 body a proti „svým“ se solidně prezentoval Eugene Lawrence. Gino dal třetinu svých bodů z čáry trestných hodů, především v poslední čtvrtině, také šestkrát vybídl přihrávkou své spoluhráče ke skórování a získal pět faulů. Není divu, že byl nejužitečnějším hráčem v našem dresu. Tak jako už v mnoha zápasech dal pojistku na konečné vítězství kapitán Láďa Sokolovský. Láďa vystřelil dvakrát za dva, dvakrát za tři body a dvakrát z čáry trestných hodů. Docílil 12 bodů, a pokud budete dobře počítat, zjistíte, že ani jednou neminul. Když k tomu přidáme 5 doskoků, tři asistence a pět získaných faulů, byl Láďa druhým nejužitečnějším hráčem Nymburka.

Na straně Prostějova se dařilo již zmiňovanému Mateji Ventovi, který nás ničil z perimetru (trojky 4/3), dále šesti asistencemi a šesti doskoky. Nakonec byl nejlepším střelcem svého týmu. Dobrý part sehrál Peterson, nejužitečnější hráč zápasu. Střelba u něho nebyla nijak zázračná (36%), ale jeho jedenáct doskoků bylo výborných. Svůj standard zahrál Nicholson, i když jeho dominanci brzdil obranou Benda. Bodově se dařilo také Pandulovi a dvouciferný počet bodů dal i Bohačík.

Stínem utkání bylo zranění hned dvou našich hráčů. Odkulhal jak Drew Naymick, tak poslední dobou v dobré formě hrající Michal Křemen. Oba měli problémy s kotníkem a oba, po vyšetření na rentgenu, nemají nic zlomeného. Doufejme, že se brzy vrátí do sestavy.

Samotné utkání bylo vyrovnané, ale kromě krátkého úseku ve druhé a třetí čtvrtině jsme byli bodově vždy před hosty. Náš nástup byl razantní, vedli jsme 7:0, ale tahle vlaštovka jaro nedělala. Hosté se ještě v prvních čtyřech minutách vrátili k téměř vyrovnanému stavu. Do druhé čtvrtiny jsme vstupovali s šestibodovým náskokem, ale pak jsme trochu povolili sevření a hosté se nadechli. Na chvíli šli do vedení, ale už v 17.minutě ztráceli osm bodů (39:31). Matej Venta trojkou přerušil náš útočný tlak a čtvrtina nakonec skončila smírně. Ve třetí čtvrtině nám na ukazateli skóre na 3,5 minuty zamrzla pětačtyřicítka a Prostějov se pomalu přibližoval, až se nakonec dostal i do čtyřbodového vedení 49:45. O vyrovnání se čtyřmi body postaral Benda a do vedení nás poslaly body Křemena a Sokolovského. Postupem času jsme si vypracovali dvanáctibodový náskok. V prvních čtyřech minutách poslední čtvrtiny byli na tahu hosté a postupně stáhli náskok na tři body (69:66). Přeřazení na vyšší převodový stupeň v obraně znamenalo ve 36.minutě vedení 74:66. Opět jsme nechali hosty vystřelit a ti se nakonec po trojce Panduly přiblížili nebezpečně na jeden bod rozdílu 81:80 osmdesát vteřin před koncem. Naší odpovědí byly dvě šestky Lawrence a s lehkým přešlapem dva body Sokolovského. Prostějov po dvou bodech Venty vykřesal naději, ale zamítací razítko dal z pravého rohu trojkou Sokol.
 
vloženo: 24.02.2012 23:49 / aktualizováno: 24.02.2012 07:13 / přečteno: 9624x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.