POSTUPUJEME!!!

POSTUPUJEME!!!

Po jednoznačném vítězství ve Francii nás Valencie nenechala na holičkách a utkání v Rize vyhrála. Jediné, co nás teď napadá, je věta o božích mlýnech.....  

Úvod zápasu jsme začali o trochu lépe, ujali jsme se mírného vedení. O prvních osm bodů z dvanácti se postaral Petr Benda a druhým výrazným střelcem byl Pavel Pumprla, který z devatenácti přispěl sedmi. Domácí se však střelecky také činili a po sedmi odehraných minutách byl stav 19:19.

Na závěr čtvrtiny přišel na palubovku AJ Abrams a čtyřmi body navýšil na 25:22. „První čtvritna byla hodně vyrovnaná a útočně zaměřená. Měli jsme výborný přechod na útočnou polovinu, velice vysokou úspěšnost zakončení z rychlého protiútoku a přechodové fáze. Domácí se snaží o stejný typ hry, který je jim hodně blízký a utkání se líbí všem divákům. V našem týmu hrají dobře Benda a Pumprla, ale jejich výkon je vyústěním dobré hry celého týmu,“ hlásí z Gravelines Michal Ježdík.  

Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili opět velice dobře a po úseku 8:3 jsme se dostali do osmibodového vedení, které v polovině druhé desetiminutovky upravil dvěma body domácí Bigote na 27:30. Naši hráči si i ve druhé polovině druhé čtvrtiny udržovali náskok větší než pět bodů, maximálně to však bylo osm. Bodový přísun na konci prvního poločasu zajišťoval Mike Lenzly (během minuty pět bodů) a půl minutku před koncem druhé čtvrtiny Láďa Sokolovský zařídil trojkou desetibodové vedení 46:36.

 „Druhá čtvrtina je velice podobné té první. Oba dva týmy se snaží o přechodovou fázi. U nás se zvýšila četnost a úspěšnost rychlých protiútoků. Velmi dobře zapojujeme především podkošové hráče, kteří se snaží o rychlý přechod na útočnou polovinu. Na naší straně je vidět evidentní snaha zakončovat z přechodové fáze. Hlavně díky tomu jsme získali desetibodový náskok. Zatím jsme lepším týmem a nejen proto, že vedeme. Hru máme rozloženou i na více hráčů a dokážeme držet velice vysoké tempo,“ po prvním poločase ohlásil z Francie Michal Ježdík.

Poločasové statistiky:

Body: Benda 12, Pumprla 9, Abrams 6, Lenzly 5, Simmons a Wilson 4, Sokolovský a Nečas 3, střelba za 2 body: 17/10:29/19, trojky: 15/5:9/2, TH: 2/1:3/2, doskoky: 14:20, ztráty 6:3!!!, zisky 0:3, asistence 8:11, fauly 4:4.

 

Ve třetí čtvrtině jsme nezačali dobře, minuli jsme tři trojky, ale domácí body přidávali. Po skoro strašidelné šňůře domácích 9:0 se náš náskok ztenčil až na jediný bodík 45:46 (24.minuta). Pak se konečně trefil z dálky střelec bez nervů AJ Abrams a Pampi z vnitřního prostoru potvrdil dvěma body. To byl velice důležitý moment, protože se nám podařilo odrazit útok domácích „pirátů“. Pampimu se na útočné polovině líbilo, a tak potrestal faul na sebe dvěma trestnými hody, potom si zasmečoval a dva body přidal Bendys. Už se převalila vlnka v nedalekém moři, byl náskok opět desetibodový (47:57 – 16.minuta) a přišel i očekávaný time out trenéra domácích. Protože ale před time outem utrpěli domácí ztrátu, byli jsme v útoku my. Wilson přidal trojku a další ztráta stála domácí další dva body z vymezeného území (47:62).  Pak další ztrátu potrestal Wilson trojkou a 1:22 před koncem třetí čtvrtiny navýšil Abrams na 47:67. Tento výrazný náskok se pak udržel až do konce třetí čtvrtiny.  „Měli jsme velice špatný začátek. Prvních šest útoků jsme neproměnili, i když střely byly otevřené. Potom jsme zcela eliminovali jejich rychlý protiútok, donutili jsme je hrát postupný a my jsme naopak dominovali na druhé straně. Ke střelcům z prvního poločasu se přidal Wilson, který dal dvě trojky z rychlého protiútoku a to bylo velmi důležité,“ opět Michal Ježdík.  

Dvacetibodový náskok se v polovině poslední čtvrtiny rozrostl až na 26 bodů (54:80). Ve své krasojízdě pokračoval Wilson, který svou třetí trojkou ve 36.minutě navýšil konto na 21 bodů a náskok se začal už těsně dotýkat třicítky. Domácí sice utkání nezabalili, ale velkou naději na úspěch už pochopitelně neměli. Tři body přidal v závěru Palyza a pak ještě získal míč. Na konci dalšího útoku přišla smeč Pavla Pumprly, který zaokrouhlila necelou minutu před koncem vedení na třicet bodů, které se udrželo až do konce.


V souběžně hraném utkání Riga -Valencie, které nás z pochopitelných důvodů zajímá, byl ve stejnou dobu stav 15:8 bohužel pro Rigu a po půl minutě po další trojce domácích už 18:8. V jednu chvíli se náskok domácích vyšplhal na 11 bodů (20:9). Hosté se po time outu trenéra Perasoviće začali snažit podstatně více a přesně šest minut před koncem prvního poločasu vyrovnali na 24:24.

Od tohoto stavu sice šli ještě jednou do vedení, ale pak přebrali opět iniciativu hosté. Bohužel pouze na chvíli. Bertans trojkou a Cain dvěma body opět donutili hostujícího trenéra za stavu 34:31 k oddechovému času. Zdá se, že Valencie opravdu nechce nic podcenit. První poločas nakonec skončil tříbodovým vedením domácí Rigy 35:32.

Riga na úvod druhého poločasu zvýšila vedení na rozdíl šesti bodů (38:32), ale Medley košem, San Miguel šestkou a Claver trojkou vyrovnali na 38:38. Domácí sice jednou šestkou vytáhli skóre na 39:38, ale Miguel trojkou dostal Valencii po dlouhé době opět vedení. Sandis ještě jednou trojkou poslal svůj domácí tým do vedení (42:41), ale potom proměňovali střely jen hostující hráči. Necelé tři minuty před koncem třetí čtvrtiny se ujala Valencie vedení 50:43. Poslední tři minuty však hostům příliš nevycházely. Ztratili sedmibodové vedení a průběžné skóre se dostalo do remízového stavu 52:52. To se pochopitelně nelíbilo trenéru Perasovićovi a v time outu, při kterém promluvil svým hráčům do duše, ještě naplánoval akci na závěr. Trojku Nando de Colo proměnil. Po třetí čtvrtině vedla Valencie 55:52.    

Valencie na začátku poslední čtvrtiny pokračovala třemi body Faveraniho  a stejný hráč byl přidal šestou úspěšnou střelou ze šesti pokusů další dva body (54:60). Domácí v polovině poslední čtvrtiny se stále drželi kolem pěti bodů. Tři rychlé koše Ogilvyho během minuty dostaly Valencii do vedení 73:62 a stejný hráč pokračoval ve své exhibici i nadále. S jeho podpisem byly i další body a tři minuty před koncem utkání už hosté vedli 76:62. Je to skoro až neuvěřitelné, ale rozhodčí pískli necelé dvě minuty před koncem zápasu Valencii nesportovní chybu. Domácí sice dvě šestky proměnili, ale Valtersova ztráta je zazdila. Minutu před koncem ztrácela Riga 11 bodů a střelecky se jim nedařilo. To byla voda na mlýn Valencie a balzám na duši pro naše hráče, kteří zatím v té době po vysokém vítězství nad Gravelines, hltali každý nový byte informací z Rigy.  

 
vloženo: 28.02.2012 18:25 / aktualizováno: 28.02.2012 19:55 / přečteno: 11591x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.