OSUDOVÉ OKAMŽIKY

OSUDOVÉ OKAMŽIKY

O sporné momenty v naší eurocupové historii není nouze. Vybrali jsme čtyři momenty, které mohly ovlivnit výsledek zápasu (součástí článku jsou videa).

Hned v prvním ročníku, kterého jsme se zúčastnili, jsme v dvouzápasovém play off nastoupili proti Turowu. První utkání v Pardubicích skončilo remízou 61:61. O týden později v Liberci (26.2.2008), kde polský tým hrál svá eurocupová utkání. V utkání se nám příliš nedařilo, ale mohutným závěrem jsme dotahovali dvouciferné vedení.  V čase 3:56 před koncem utkání, po dopadu Logana pod naším košem, odešel rozehrávač soupeře pod náš koš za koncovou čáru, kde zůstal s bolestivou grimasou ležet a držet se za kotník. My jsme získali míč a rychle jsme se snažili využít přesilovou situaci. Aniž by byl hráč v ohrožení života a aniž by překážel při hře, přerušil rozhodčí hru. Po zapískání se „na smrt“ zraněný Logan zvedl a jako koloušek odběhl pokračovat ve hře (aniž vystřídal).  Zásadnější moment přišel až v posledních vteřinách. Stav zápasu byl 68:66 pro Turow a poslední útok byl náš. První střelu Monty Macka 4 vteřiny před koncem chtěl dopíchnout Blake Schilb. Při souboji pod košem zatáhl za síťku polský hráč Witka a míč neskončil v koši. I když Láďa Sokolovský reklamoval technický koš, jeho slova nebyla vyslyšena. Tehdy se však zápis nepodepsal a tedy podání protestu bylo bezpředmětné. Na video sporného okamžiku se můžete podívat zde   

Hned o rok později jsme se v zápase proti Vršaci sahali po postupu do skupiny LAST 16. V poločase jsme nad Hemofarmem vedli 51:37, v poslední čtvrtině se hosté dotáhli. Hostující Savovič 12 vteřin před koncem vyrovnal a Muli si vzal hned oddechový čas. Místo pro vyhazování se posunulo na střed hřiště. Hráči se postavili na půlící čáru jako při ragby. Petr Benda, který vyhazoval míč, si nemohl vybrat Arthura Lee, protože ho Hemofarm dobře pokryl. Jediný, kdo se alespoň částečně uvolnil, byl Láďa Sokolovský. Ovšem hosté ho nepustili jinam než k postranní čáře. Tam ho ve trojici zmáčkli a tlačili ven do autu. Míč utíká do zámezí. Rozhodčí si mohli vybrat, zda písknout faul nebo aut. Pro oboje měli předpoklady. Bohužel pro nás si vybrali druhou variantu. Hosté svých 10 vteřin útoku využili a šťastnou střelou Mačvana vyhráli. Do ztichlé haly pak už byl slyšet jen radostný pokřik hrstky srbských fanoušků a hráčů Vršace.  

Zcela bez poskvrny nebyl ani náš letošní zápas ve Valencii. Poslední koš prvního poločasu, který vyhráli domácí 40:28, padl po čase. Vzhledem k tomu, že časový rozdíl mezi koncem poločasu a okamžikem, kdy míč opouští ruku střílejícího hráče, nebyl velký, ukázal ho až zpomalený záběr, dosažení tohoto koše nikdo nerozporoval. Tento koš s největší pravděpodobností neměl vliv na konečný výsledek, protože se hrálo ještě dvacet minut druhého poločasu, ale vzhledem k tomu, že nakonec zápas skončil jednobodovým rozdílem, nabízí se tato situace k zamyšlení. Video najdete zde   

Po zatím posledním sporném momentu v utkání s Rigou se v poslední době hodně diskutovalo a článek o něm najdete zde. Nezbývá než doufat, že tento moment bude nakonec nepodstatný a že oba zápasy ve Francii i Lotyšku dopadnou tak, jak bychom si všichni přáli. 


 

 
 
vloženo: 28.02.2012 10:35 / přečteno: 8847x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.