ZAČÍNÁME S BELGIČANY

ZAČÍNÁME S BELGIČANY

V barcelonském losu se rozhodlo, že prvním našim soupeřem bude úřadující belgický mistr z Oostende. (doplněny ohlasy trenéra a hráčů)

Vzhledem k úpravě systému losování byl druhým případným soupeřem BC Donětsk. Ve druhém kole nás čeká vítěz souboje Cantu - Sofia. Italský tým se stal pořadatelem celého turnaje. 
"Že můžeme znovu bojovat o Euroligu, je pro nás nejen ocenění naší kvality, ale především velká výzva. V loňské kvalifikaci jsme prošli až do finálového boje, snad v té nadcházející uděláme ten pomyslný poslední krok," řekl pro server iBasket tiskový mluvčí klubu Ondřej Šimeček. 

Co o losu soudí nymburští hráči a trenér, najdete dále v textu

Ronen Ginzburg

Oostende je kvalitní tým, který vyhrál domácí šampionát, když ve finále porazil našeho soupeře z kvalifikace Charleroi, které vloni startovalo v Eurolize. Když se nám podaří přes belgického mistra postoupit, čeká nás pravděpodobně Cantu, tým, který startoval vloni v Eurolize. Podívejme se ale na naše výsledky nejen v minulé sezoně. Dokázali jsme porazit týmy s velice kvalitními soupiskami.

Jak velký rozdíl je mezi Cantu a Oostende?

Myslím, že oba týmy jsou na podobné úrovni, ale jakmile nevíte aktuální soupisku, dá se o síle týmu hovořit jen těžko. Ovšem Cantu bude hrát doma a to bude jeho sílu bezesporu zvyšovat.

„Na výběr“ byly dva týmy Oostende a Donětsk. Který tým by byl pro vás přijatelnější?

Podle mě by to byl Donětsk. Tým má sice hodně peněz, ale mění trenéra a je otázkou, jak se mu podaří sehrát nový tým. Oostende je pohromadě delší dobu a dá se předpokládat, že bude sehraný více.

 

Ladislav Sokolovský

Je Oostende lehčí soupeř než Donětsk?

Papírově to vypadá na lehčího soupeře, pokud soudím podle loňské sezony. Donětsk měl vloni výbornou sezonu, v Eurocupu došel velmi daleko, v domácí soutěži porazil jednoznačně Mariupol. V každém případě bude pochopitelně záležet na tom, jaké cizince nakoupí. Především belgický celek je na cizincích závislý. Až budeme znát soupisky obou týmů, budeme moci lépe oba týmy porovnávat.

Ve druhém kole nás bude čekat Cantu, pořadatel turnaje?

Pokud se probojujeme do druhého kola a Cantu postoupí přes Sofii, narazíme na dalšího kvalitního soupeře. Cantu vloni v Eurolize postoupil do skupiny TOP 16 a nepostoupil pouze díky horšímu skóre. Nicméně v minulé kvalifikaci jsme také z prvního kola postoupili proti papírově slabšímu týmu a ve druhém nás čekalo Chimki Moskva, proti kterému nám nikdo moc nevěřil. Celá kvalifikace je vždy o jednom zápase a při takovém systému hraje velkou roli štěstí nebo okamžitá forma. Není to jako v play-off, kdy se hrají tři, čtyři zápasy. Při systému více zápasů bychom měli proti Cantu méně šancí.

 
Petr Benda

Co víš o našem kvalifikačním soupeři Oostende?

V loňském roce vyhráli mistrovský titul. V první sezoně našeho působení v Eurocupu jsme s nimi utkali a venkovní zápas jsme prohráli. I když v posledních letech neměli nějaký výrazný úspěch na mezinárodním poli, pravidelně se Eurocupu účastní. Možnosti se budou moci alespoň trochu odvodit až po přípravných zápasech. Protože se kvalifikace hraje na začátku sezony, bude v zápasech hodně záležet na tom, jak se soupeři popasují s týmovou spoluprací.

Ve druhém kole, pokud postoupíme, bychom se měl utkat s Cantu. Jak těžký je to soupeř?

Velice těžký. Cantu se podařila minulá sezoně v Eurolize a podle mě je jedním z favoritů na postup z kvalifikace.

Dal by se favorit zaskočit?

Myslím, že už jsme si dokázali, že můžeme překvapit i mnohem zkušenější týmy. Turnaj se bude hrát v době, kdy se budou týmy ještě sehrávat, budou na začátku fyzické přípravy. Podívejme se na Chimki, které nepodávalo v turnaji tak výborný výkon, jako na konci sezony.  

 
Radek Nečas

Soudě podle jména soupeře pro nás byl los milosrdný, ale pozor, Oostende dokázalo v minulé sezoně porazit Charleroi, euroligový tým. Škoda, že titul nevyhrálo Charleroi, mohli jsme si zahrát proti Welšíkovi (Petr Welsch).

I když bude náš soupeř určitě ještě měnit soupisku, dá se očekávat podobný styl hry, jako mělo Charleroi. V týmu mají nám známé Dragičeviče a Katniče. Cantu předvádí v posledních letech kvalitní basketbal, i v Eurolize se jim vloni dařilo. Ovšem po loňské kvalifikaci se nemusíme bát ničeho. 


Pavouk kvalifikace:
los


 
vloženo: 06.07.2012 14:54 / aktualizováno: 08.07.2012 01:46 / přečteno: 8984x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.