LEGENDA POKRAČUJE

LEGENDA POKRAČUJE

Po třech letech v Brně, šesti v Opavě, odkroutí Ladislav Sokolovský devátou sezonu v Nymburce. Více v tiskové zprávě. (doplněn rozhovor) 

Tisková zpráva

Devítinásobný mistr České republiky ČEZ Basketball Nymburk oznamuje, že se domluvil na prodloužení smlouvy se svou dlouholetou oporou a legendou českého basketbalu Ladislavem Sokolovským. Křídelník Sokolovský stráví v Nymburce svou devátou sezónu a jako kapitán nymburských si připsal osm z devíti nymburských titulů. Sokolovský byl dlouholetým hráčem reprezentačních výběrů a je rekordmanem v počtu získaných titulů v české lize – je majitelem 11 mistrovských titulů. Ziskem posledního mistrovského titulu překonal Pavla Beneše, který jich poskládal deset a už aktivní činnost skončil. 


Co říkáš tomu, že jsi nejdéle sloužícím hráčem v Nymburce?

Je to výborné a stále si udržuji roční náskok před Radkem Nečasem (s úsměvem). Myslím, že mi ale žádné extra minuty nedá. Spíše si vážím toho, že jsem se udržel v Nymburce, což není pro hráče nic jednoduchého, a jsem rád, že o mě trenér Ginzburg stál.

Setrvání v Nymburce bylo oznámeno až teď, hledal sis něco jiného?

Ústně jsme byli domluvení už po finále, ale dříve se řešily přestupy, které byly aktuálnější a měly přede mnou přednost. To je ale jedno, na věci to nic nemění. 

Sháněl jsi nějaké jiné angažmá?

Ani ne, my jsme se po finále domluvili a neviděl jsem důvod se zajímat o jiné možnosti.

Na tvém postu křídla jsou teď tři mladíci kolem 22 let. Budeš jim takovým „tátou“, budeš jim radit?

Rád klukům poradím, když budou chtít, ale já mám v Nymburce smlouvu jako hráč. Budu se snažit mladým šlapat na paty, aby to neměli tak jednoduché (úsměv). Chápu, že budou možná dostávat více prostoru, protože je třeba tým omladit. Pro mě je to poslední sezona v Nymburce.

Předpokládáš, že je to poslední sezona v Nymburce nebo poslední sezona ve vrcholovém basketbalu?

Zatím řeknu v Nymburce. Jestli budu ještě zdravý, nechtěl bych příští rok končit. Bavíme se jen teoreticky, ještě ani nezačala sezona a my už tady meditujeme, co bude za rok.

Plánuješ tedy tucet titulů a dost?

Tituly se počítají jen na konci sezony, když se hraje finále, v jejím průběhu to není důležité. Mým cílem nikdy nebylo získat X titulů. Jakmile sezona začne, budeme plnit jako tým postupně všechny cíle. Začne to už kvalifikací o Euroligu, potom přijde VTB liga, do toho evropský pohár a teprve poté bude Mattonka finišovat k závěru.Takže na tituly ještě dost času.

Počítal jsi ke konci minulé sezony, že ještě „dáš“ jednu sezonu v Nymburce?

Já jsem pesimista a už když jsem vloni podepisoval smlouvu na minulou sezonu, už o ní jsem si myslel, že bude moje poslední.

Co tě stále drží v Nymburce?

Několikrát jsem se bavil s Benym (Pavel Beneš), který odcházel z Nymburka do Poděbrad. Ten mi vždcky radil, abych zůstal v Nymburce, co nejdéle to půjde. A nejde tady o peníze. Je lepší hrát ve vyšších patrech ligy a mít v týmu dobrou atmosféru. Ta je pochopitelně lepší v týmech, které vyhrávají než v těch, které bojují o každý bod v tabulce. Navíc, já nejsem ten typ hráče, který by rád měnil kluby. Tři roky jsem byl v Brně, šest let v Opavě a teď dotáhnu devátý rok v Nymburce. Za 18 let tři kluby není moc. Taky jsem se už v Nymburce zabydlel. Mám tedy domek, rodinu, přátele,.... já jsem taková usazená naplavenina.

Je pro staršího hráče těžké se připravovat na novou sezonu?

Zkušeností mám více než dost, abych věděl, jak před sezonou postupovat. Není možné těch 2,5 měsíce volna nic nedělat. Ti mladší by to měli jednodušší. Mohou třeba měsíc vypustit a pak to hravě za čtrnáct dní doženou. U mě by to trvalo dlouho. Už teď chodím nejméně dvakrát týdně do posilovny nebo si s kamarády zahrát si fotbal.

Neměl jsi ani chuť na dva týdny vypustit?

Chtěl jsem tak deset dní vypustit, ale už v prvním týdnu jsem šel do posilovny. Sport už je pro mě taková droga.

 
vloženo: 30.06.2012 07:10 / aktualizováno: 02.07.2012 23:10 / přečteno: 9617x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.