DALŠÍ SOUPEŘ: CANTÚ

DALŠÍ SOUPEŘ: CANTÚ

Dnes od šesti večer pokračuje druhým kolem kvalifikace o Euroligu. Našim soupeřem je domácí celek z Cantú.

Kdo je Bennet Cantú?

Vloni třetí tým po základní části italské ligy Serie A, který však ve čtvrtfinále vypadl s šestým Scavolini 2:3 na zápasy. V domácí soutěži bylo Cantú druhé v předminulé sezoně a to mu také přihrálo možnost startovat v Eurolize. Jinak v posledních patnácti letech se Cantú umisťoval spíše ve druhé části tabulky. Lépe než pátý skončil ve zmiňovaných letech 2011 a 2012 a také v 2010, 2003 a 2002.

S evropskými soutěžemi klub tolik zkušeností nemá. V minulé sezoně v Eurolize však nehrál druhé housle. Ze třetího místa postoupil ze základní skupiny. Stejné třetí místo obsadil i ve skupině TOP16. To však na další postup nestačilo. Počet vítězství a porážek byl v Eurolize zcela vyrovnaný 8:8. V sezoně 2010-11 startoval Cantú v Eurocupu a bylo z toho opět třetí místo v základní skupině, ovšem bez postupu. Před tím startoval klub v ULEB Cupu (2004/05), obsadil s bilancí 5-5 čtvrté místo. O rok později startoval klub v FIBA EuroCupu, kde obsadil druhé místo s poměrem vítězství a porážek 3-3, ale v nadstavbové skupině skončil na třetím nepostupovém místě. Poprvé byla bilance jiná než vyrovnaná. Na čtyři porážky odpověděl jen dvěma výhrami.

Trenérem týmu Cantú je čtyřiačtyřicetiletý Ital Andrea Trinchieri. Svou trenérskou kariéru začínal v roce 1998 jako asistent u týmu Olimpia Milano. O šest let později převzal jako hlavní kouč italský Vanoli Soresina. S tímto týmem se za tři roky svého působení dostal dvakrát d play-off. V roce 2007 převzal tým Juve Caserta, ale jen od června do listopadu. Jeho úspěšnost v zápasech byla pouze 4-4. V sezoně 2008/09 trénoval tým Prima Veroli a také s tímto družstvem se dostal do play-off. V Cantú je Trinchieri od roku 2009 a za svůj posun týmu na výsluní italské ligy získal v roce 2010 a 2011 titul nejlepšího italského trenéra.

Aktuálně má Trinchieri na své lavičce tři reprezentanty, dva italského Aradori a Cusin a jednoho českého – Jakuba Kudláčka, který však v Itálii není neznámý, protože vloni nastupoval za tým Juve Caserta. Zatímco Aradori a Cusin v úterním zápase proti Sofii nastoupili a odehráli skoro dvacet minut, Jakub byl pouze na lavičce. Oba dva Italové nastříleli Sofii po 12 bodech. Dvouciferní byli ještě Tyus (18), Markošvili (15) a Smith (13). Nejuniverzálnějším hráčem byl v utkání proti Sofii Smith – úspěšnost střelby 7/5, 7 doskoků a 5 asistencí.

 
Výsledky včerejších zápasů:

Unics Kazan 91 -ratiopharm Ulm 73

Le Mans SartheBasket 61 - BC Donetsk 55

 
vloženo: 27.09.2012 03:34 / přečteno: 9260x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.