SOUBOJ O LÍDRA

SOUBOJ O LÍDRA

V pátek půjde o první místo v průběžné tabulce Mattoni NBL

Od šesti večer přivítáme na naší palubovce ve Sportovním centru tým Nové huti Ostrava, který ve třech svých zápasech zatím nepoznal hořkost porážky. V první kole si domácí Hutníci poradili s vicemistry z Prostějova, ve druhém si na nich v Chomutově vylámali zuby Levharti a ve středu přišel o dva body v Ostravě další medailista z minulé sezony Kolín. Týmu Ostravy se dařilo i v přípravě, když porazil Domžale, Spišskou Novou Ves i Turow Zgorzelec.

"Konkurence v lize bude opět velká," řekl šéf ostravského klubu Ladislav Kudela. "O místa za Nymburkem, Prostějovem, Děčínem a Pardubicemi bude velký boj. A my bychom do něho chtěli zasáhnout," vyjádřil předsezonní cíl Kudela.

V minulé sezoně totiž Ostrava skončila na sedmém místě o dvě vítězství za šestým USK Praha. O účast v elitní šestce se přišla Ostrava v první polovině základní části soutěží díky nevyrovnaným výkonům.  V nadstavbové skupině si Ostravané počínali jednoznačně nejlépe ze všech a prohráli pouze jednou v utkání v Plzni. Jak velký rozdíl je mezi skupinou A1 a A2 poznali ve čtvrtfinále, kde je sfoukli prostějovští Orli 0:3. „Z celkového pohledu nemůžeme být spokojeni, přestože jsme se probojovali do play-off a nadstavbovou část jsme odehráli ve velkém stylu a naprosté pohodě. Ve skupině A2 jsme se rozehráli k výborným výkonům a kromě úvodní porážky v Plzni jsme všechna další utkání vyhráli. Možná nám to paradoxně spíš uškodilo. V play-off jsme narazili na velmi silný tým, který je na jiné herní úrovni než týmy, s kterými jsme se několik měsíců utkávali. Bohužel jsme proti Prostějovu nedokázali zopakovat výkony ze základní části. Určitě jsme si věřili na to, že dokážeme vyhrát alespoň v domácím prostředí. Ale proti nám stál soupeř, který pravidelně hraje finále soutěže, a ten byl nad naše síly."  

Soupiska Ostravy se proměnila asi z jedné třetiny. Z hráčů, kteří odehráli nezanedbatelné porce minut, odešli: Wright, Manousos, Luettgerodt, Hughes, Aleksejevs a Stuchlý. Zahraniční hráče nahradili, alespoň podle úvodních tří kol, kvalitní hráči. Zkušenosti přinesl do týmu Ames, který má za sebou několik sezon v české lize v týmech Pardubic, Prostějova a Kolína. Exotické destinace poznala další posila Američan Jeremiah Wilson, který hrál v Chile a Argentině. V uplynulé sezoně oblékal dres Cockburn Cougars a pomohl mu k titulu v australské lize. V Ostravě se v přípravném období projevil jako slušný střelec, v generálce proti Spišské Nové Vsi zaznamenal 21 bodů a střelecká chuť ho neopustila ani v Mattoni NBL, kde má na svém kontě 57 bodů a 32 doskoků. S valorizací 23 bodů na zápas je nejlepším Hutníkem. Ze zámoří přišel pivot Greene, který udává výšku 203 cm, jeho skutečná velikost zdá se být trochu menší. Zkušenost pod koš přinesl bezesporu Rosťa Pelikán, o jehož výšce sporu není. V týmu Ostravy se v minulých letech výrazně zlepšili mladíci jako Číž, Zbránek nebo Gniadek a podle nového asistente „Mahela“ Stuchlého o nich v brzké budoucnosti ještě uslyšíme. Mezi základní hráče je třeba také zařadit Luďka Jurečku, který dostává rovněž skoro 25 minut na hřišti, ale pohledem na valorizaci 42 ze tří zápasů zjistíme proč (střelba za 2 body 4/4, trojky 11/6, TH 2/2, 15 doskoků). Přechod mezi mládím a zkušeností představuje kapitán Jan Stehlík, který tvrdě jde do každého souboje. Prostě letošní Ostrava má kvalitní kádr a zatím se zdá, že může zasahovat nejen do souboje ZA prvními čtyřmi týmy, jak je v úvodu jmenoval Ladislav Kudela. 
 
vloženo: 11.10.2012 15:50 / přečteno: 8695x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.