SKUPINA EUROLIGOVÝCH PARAMETRŮ

SKUPINA EUROLIGOVÝCH PARAMETRŮ

ČEZ Basketball Nymburk získal pro zápasy v Eurocupu velmi silné a atraktivní soupeře. Skupina A má podle většiny ohlasů z nymburského tábora téměř euroligové parametry a pro desetinásobného českého šampiona představuje velkou výzvu.

Sobotní los Eurocupu, druhé nejkvalitnější pohárové soutěže v Evropě, byl k Nymburku, co se týče kvality soupeřů, přísný. Zároveň však vyvolal v řadách hráčů i realizačního týmu nadšení. Měření se silnými týmy, jejichž kvalita snese euroligová měřítka, nabídne fanouškům špičkový basketbal. První zápas sehraje Nymburk 16. 10. v belgickém Oostende.


„Los nám přidělil velmi silné soupeře. Máme, co máme a není třeba si říkat, že k nám byl krutý. Všechno jsou to dobré týmy, což je dobré i pro nás. Rozhodně nejsou neporazitelné a bude záležet jenom na nás, jak se s touto výzvou vypořádáme. Je to skupina téměř euroligových parametrů, ale pro nás to budou přesně ty zápasy, které chceme hrát,“ vyjádřil se nymburský trenér Kestutis Kemzura.


„Poměříme se s obrovskou silou. Všechno jsou to výborné týmy z hlediska minulosti i současnosti. Většina z nich má euroligové zkušenosti a svou kvalitou se pořád pohybují na úrovni této soutěže,“ uvedl sportovní ředitel klubu Michal Ježdík.


„Když jsem slyšel jména našich soupeřů, hodně mě to překvapilo. Skupina je to bez pochyby velmi silná. Jsou v ní týmy s euroligovými zkušenostmi. Na druhou stranu jsou to všechno atraktivní soupeři jak pro nás pro hráče, tak hlavně pro fanoušky. Doufáme, že budou chodit v co největším počtu. Postoupit ze skupiny bude těžký úkol, ale je to náš cíl,“ prohlásil za hráče Jiří Welsch.


„I přes zvučná jména máme jednoznačně naději na postup. Důležité bude, abychom byli zdraví a hráli v plné síle. Pokud se nám podaří přidat na sehranosti a budeme ještě více vědět, co jeden od druhého očekávat, můžeme se úspěšně měřit i s takovými soupeři,“ věří Lukáš Palyza.

 
vloženo: 06.10.2013 17:45 / přečteno: 8386x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.