V LE MANS PROHRA V NASTAVENÍ

V LE MANS PROHRA V NASTAVENÍ

Další dramatický zápas, tentokrát se špatným koncem, mají za sebou basketbalisté Nymburka. V Le Mans byli ve středu večer blízko vítězství, ale domácí tým je nakonec udolal až po prodloužení 81:74. Nymburk tak má po třech zápasech v Eurocupu jednu výhru a dvě porážky.

V Le Mans se potvrdilo, jak těžké bude v této sezoně v Eurocupu vozit výhry z venku. Po porážce v Oostende před dvěma týdny se o tom Nymburk přesvědčil i ve Francii. Tentokrát bylo ale vítězství opravdu nadosah. Jenže domácí guard Dashaun Wood ve čtvrté čtvrtině a v prodloužení víceméně sám zápas rozhodl, když za tuto dobu nastřílel 20 ze svých 30 bodů.


Hosté měli v zápase dvě slabé chvíle. Na konci třetí a na začátku čtvrté čtvrtiny dovolili domácímu týmu obrat ve skóre ze stavu 32:40 na skóre 59:45. V tomto úseku hry tedy udělalo Le Mans 27 bodů oproti pěti nymburským.


Už se zdálo, že z takové rány se Nymburk nezvedne, ale tým Kestutise Kemzury se vybičoval k drtivému finiši a srovnal po základní hrací době na 69:69. V poslední minutě stáhl osm bodů a šlo se do prodloužení.


V prodloužení se oba týmy chvíli přetahovaly o vedení. Ještě v polovině nastavené pětiminutovky Nymburk vedl o bod, ale do konce zápasu už skórovalo jenom Le Mans. Osmibodovou šňůrou definitivně utnulo odpor soupeře.


V dalších středečních zápasech prohrála doma Cibona Záhřeb s Artland Dragons 77:87 a Cantú porazilo na své palubovce Oostende 83:58. Italské Cantú tak vede skupinu jako jediný neporažený tým se třemi vítězstvími. O druhé místo se dělí Oostende a Le Mans. Na 4. – 5. místě je Nymburk a Artland. Cibona je bez vítězství poslední.


Nymburk jede příští středu na půdu vedoucího týmu tabulky do Cantú. Mezitím si ale zajede ještě na Sibiř do Krasnojarsku k zápasu VTB ligy. Domů se hráči vrátí až 7. listopadu.

 
vloženo: 30.10.2013 23:03 / přečteno: 8376x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.