LETOS UŽ PODRUHÉ NA SIBIŘI

LETOS UŽ PODRUHÉ NA SIBIŘI

Druhou zastávkou na dlouhém tripu, během něhož basketbalisté Nymburka nacestují téměř 16 tisíc kilometrů, je daleká Sibiř. Na asijském kontinentu je v neděli ve VTB lize čeká ruský tým Jenisej Krasnojarsk.

Během dlouhého nočního přeletu z pátku na sobotu mohli hráči a trenéři přemýšlet, s čím bude složitější se poměřit. Jestli s velkou únavou a šestihodinovým časovým posunem, nebo s výborným týmem Jeniseje. Nejspíš s obojím dohromady.


„Musíme se koncentrovat na každý zápas. Je úplně jedno kdy, kde a s kým ho hrajeme. Připouštím ale, že v Krasnojarsku to bude ze zřejmých důvodů složitější, než venkovní zápasy obvykle bývají,“ uvažoval cestou na pařížské letiště nymburský kouč Kestutis Kemzura. „Musíme tu cestu nějak zvládnout, vyrovnat se s šestihodinovým časovým posunem, vyřešit únavu a hlavně se pokusit tam vyhrát,“ řekl trenér.


Krasnojarsk má za sebou v letošním ročníku VTB ligy dva zápasy. Oba s elitními ruskými týmy, které má Nymburk teprve před sebou. Jenisej nejprve potrápil euroligovou Kubáň a prohrál i druhý zápas v Kazani. I když je zatím bez výhry, rozhodně se nejedná o slabý celek.


„Je to tým, který umí skórovat. Krasnojarsk je ofenzivně laděný a dává hodně bodů. Srbský trenér Stevan Karadžič je na lavičce delší dobu a udělal z Jeniseje dobrý tým. Očekávám velmi těžký zápas nejen proto, že nás k němu čeká dlouhá cesta,“ vypozoroval nymburský trenér.


„Velkou oporou Krasnojarsku je americký rozehrávač Anthony Fisher. Kontroluje hru, výborně drží míč a umí skórovat. Je to nejlepší střelec týmu. Nebezpečný je vysoký srbský centr Kosta Perovič, který má euroligové zkušenosti. Zmínil bych ještě ruské hráče Andreje Komarovského a Vasilije Zavorujeva. Pohlídat si musíme ale celý jejich tým a systém,“ uvedl Kestutis Kemzura.


Nymburk letos necestuje do Krasnojarsku poprvé. Na konci loňské sezony tam bez některých opor prohrál poměrně vysoko 81:59. Před dvěma lety tam ale dokázal o tři body vyhrát. Zvítězil i v obou dvou dosavadních domácích zápasech, proto má český mistr se svým nedělním soupeřem kladnou bilanci 3:1.

 
vloženo: 02.11.2013 10:30 / přečteno: 8336x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.