NYMBURK PROHRÁL I S CANTÚ

NYMBURK PROHRÁL I S CANTÚ

Basketbalisté Nymburka prohráli druhý venkovní zápas v Eurocupu za sebou a v tabulce skupiny A se propadli na předposlední nepostupovou pozici. Italskému Cantú podlehli 88:73 a pokud chtějí nadále pomýšlet na postup, musí doma v příštím zápase porazit Artland Dragons.

Domácí hráči z Cantú zahájili středeční zápas pěti body, než se poprvé za Nymburk trefil Vojtěch Hruban. Vzápětí přidal další dva body pohlednou smečí poté, co Tre Simmons získal během úvodních tří minut už druhý míč. Hosté se tím dostali do hry a nenechali si utéct důležitý úvod zápasu. Přesto se Cantú podařilo v první čtvrtině odskočit až na rozdíl osmi bodů. Do konce první části pak Nymburk stáhl rozdíl na polovinu i zásluhou úspěšné trojky střídajícího Radoslava Rančíka.


Na začátku druhé části se trefil za dva body Jiří Welsch, ale jak se ukázalo, byl to až do konce zápasu nejmenší rozdíl. Hráči Cantú začali náskok postupně navyšovat a to hlavně zásluhou úspěšných tříbodových pokusů. Za první poločas trefili sedm trojek z deseti oproti třem trojkám Nymburka z devíti pokusů. Domácí vedli v poločase o 11 bodů a položili základ ke svému vítězství.


Podstatný rozdíl mezi oběma týmy byl také v trestných hodech. Domácí pustili Nymburk za celý zápas pouze k sedmi šestkám, z nichž proměněny byly čtyři. Cantú trefilo 13 ze 14 pokusů, takže jen na trestných hodech byl rozdíl ve skóre devět bodů. O zbytek se postaraly trojky. Ani celkově 14 ztrát Nymburku nepomohlo.


Ve druhém poločase si Cantú hlídalo náskok. Když dosáhl dvaceti bodů, bylo jasné, že český mistr už nebude mít sílu na obrat. Jeho konto dále zatěžovali především Ragland a Gentile, k nimž se přidávali i další hráči domácích. Nymburk sice vyhrál poslední čtvrtinu, ale s posledním klaksonem byl stále 15 bodů v mínusu.


Ve skupině A se dostal do složité pozice. Nenahrály mu ani ostatní středeční výsledky. Le Mans vyhrálo venku nad Artlandem a Oostende doma těsně o jeden koš uhájilo vítězství nad Cibonou. Cantú má tak na prvním místě poměr výher a proher 4-0, za ním jsou Le Mans a Oostende (3-1), dále jsou Artland a Nymburk (1-3) a poslední je bez výhry Cibona. Pro postup ze skupiny je tak pro Nymburk naprostou nutností vyhrát příští úterní domácí zápas s Artlandem.


Další postřehy ze zápasu najdete zde  

 
vloženo: 06.11.2013 23:22 / aktualizováno: 07.11.2013 04:00 / přečteno: 8723x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.