VĚCI SE MOHOU JEŠTĚ ZMĚNIT

VĚCI SE MOHOU JEŠTĚ ZMĚNIT

Ve středu večer se v Itálii překvapení nekonalo. Silný tým Cantú, který hrál ještě loni Euroligu, si s nájezdem Nymburka poradil. Domácí si tak upevnili první místo ve skupině A Eurocupu, zatímco Nymburk klesl na nepostupovou pátou pozici. Trenér Kestutis Kemzura ale věří, že jeho tým na ní nezůstane dlouho.

„Nejdříve ze všeho bych chtěl pogratulovat soupeři k vítězství. Naše skupina je velmi těžká a Cantú si zaslouží být na prvním místě. Věci se však mohou ještě změnit,“ doufá litevský trenér, že jeho tým se v dalších zápasech posune vzhůru.


„Teď jsme se ale v obraně nedokázali držet našeho plánu a nebrali v potaz, že Cantú má skvělé tříbodové střelce. Naši hráči nepomáhali jeden druhému a nechávali v útoku soupeři příliš prostoru. Velký rozdíl byl také v načasování útočných akcí. Často jsme dělali správné věci, akorát moc pomalu. Tím jsme ztráceli výhodu, kterou jsme předtím získali,“ zhodnotil Kestutis Kemzura zápas, který byl posledním utkáním na dlouhé desetidenní cestě ke třem venkovním zápasům v řadě.


„Bylo vidět, že jsme na konci těžkého tripu, jehož součástí bylo náročné cestování s dlouhými přelety mezi časovými pásmy. Projevovalo se to dýchavičností a v některých okamžicích pomalejšími reakcemi na vzniklé situace,“ vypozoroval sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík, který byl v Cantú přítomen.


„Do problémů jsme se dostali už na začátku zápasu neproměněnými pokusy z pod koše a v druhé části první čtvrtiny nechycenými přihrávkami do vnitřního prostoru. Soupeř byl schopný na tyto situace reagovat rychlým přechodem na naši útočnou polovinu a úspěšně zakončovat z protiútoku nebo střelbou za tři body,“ hodnotil Michal Ježdík.


Úspěšnost trojek na straně Cantú byla vůbec pozoruhodnou záležitostí a byla jedním z hlavních faktorů úspěchu domácích. Přitom Nymburk měl v této kategorii také uspokojivé procento. „Málokdy se stane, že s úspěšností 41 % za tři body jste po zápase horší než soupeř. Nám se to dnes stalo,“ zkonstatoval nymburský sportovní ředitel.

 
vloženo: 07.11.2013 16:12 / přečteno: 8523x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.