ŠEDESÁTÉ PŘESTO PRVNÍ

ŠEDESÁTÉ PŘESTO PRVNÍ

Přestože v Mattoni NBL budeme s týmem z Prostějova hrát dnes šedesáté utkání, s novým subjektem Orli Prostějov (založeným 14.6.2013) to bude premiéra.

Z uplynulých 59 zápasů v Mattoni NBL a šesti v Českém poháru jsme prohráli pouze osmkrát. Všechny zápasy, kdy vyhrál náš soupeř, jsme odehráli v Prostějově, kromě jediného v Českém poháru. V roce 2006 nás BK Prostějov porazil v semifinále ČP a hrálo se v Ústí nad Labem.  Tedy z toho plyne, že Prostějov nás zatím v Nymburce ani jednou neporazil.
 

Trenér Choleva může být s výsledky svého týmu vcelku spokojen. Z osmi kol prohráli Orli jen dvakrát. Jednou v Děčíně a v posledním kole v Opavě. Jednoznačný průběh měly zápasy proti Jindřichovu Hradci, Kolínu, Ostravě a Ústí, vyrovnané byly proti USK a proti Pardubicím rozhodovalo až prodloužení. V tabulce patří Prostějovu 3.místo.

 

K dnešnímu utkání se krátce vyjádřili dva naši hráči, kteří mají zkušenosti se zápasy proti BK Prostějov v minulé sezoně.


Pavel Houška:

Hrajeme doma, jsme favority zápasu a rádi bychom hned od úvodních vteřin vtiskli utkání svůj ráz. Orli prohráli v minulém kole v Opavě, a proto předpokládám, že budou natěšení a odhodlaní odčinit nepříjemnou porážku. Rozhodně se nedá očekávat žádné lehké utkání.

Základní osa týmu soupeře zůstala stejná, dalo by se říct, že mají identický tým, který ještě vyšperkoval Ráďa Nečas. Myslím, že on pro ně bude velký vítr do plachet.

My chceme v zápase pochopitelně vyhrát a asi nejlepší by bylo, kdybychom je přeběhli jako zamrzlou řeku.

 
Vojta Hruban

I když to bude nejtěžší zápas, který nám může účast v Mattoni NBL asi poskytnout, je to pro nás takové intermezzo mezi dvěma zápasy evropského poháru. Musíme ho zvládnout v pohodě a kontrolovat zápas. Bylo by příjemné, kdybychom se vrátili na vítěznou vlnu zápasem, který nebude upracovaný, ale ve kterém ukážeme basketbalovou kvalitu.

Největší devizou Prostějova je týmová hra. V každém zápase mají jiného nejlepšího střelce a hrají nesobecky. A pak je tu Radek Nečas, o jehož kvalitách není pochyb., vždyť ho známe z Nymburka
 
vloženo: 07.11.2013 18:01 / přečteno: 8976x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.