KOUČ: NENÍ ČAS NA LÍTOST

KOUČ: NENÍ ČAS NA LÍTOST

Dva zápasy, dvě velmi těsné porážky. Taková je zatím bilance na dlouhém tripu napříč Evropou a také Asií. Ještě ale není konec. Jako třetí v řadě čeká na Nymburk italské Cantú hrající momentálně ve skvělé formě.

Nejdříve středeční prohra v prodloužení v Le Mans v rámci Eurocupu, v neděli pak porážka o jediný bod ve VTB lize v Krasnojarsku. Mezitím tisíce a tisíce nacestovaných kilometrů. Tedy nic, co by momentálně pozvedalo srdce nymburských basketbalistů do stavu nirvány. Přesto není čas na deprese. Nekompromisně rychlý sled zápasů nutí tým trenéra Kestutise Kemzuru k pohledům pouze jedním směrem. Tedy dopředu.


„Není čas na lítost. Čeká nás další zápas a my se na něj znovu musíme připravit. I když jsme dvakrát prohráli, bylo to velmi těsné a v obou případech venku, což svědčí aspoň něco o našem potenciálu. Víme o něm a musíme nadále pokračovat ve snaze o jeho naplnění,“ řekl litevský kouč po návratu ze Sibiře.


Přesto ještě krátce zhodnotil poslední porážku. Těžko se mi to říká, po zápase jsme byli hodně dole. Na začátku jsme nedávali hodně lehkých košů, zatímco soupeř se trefoval i z obtížných pozic, což nás dost ničilo,“ řekl Kestutis Kemzura k prvnímu poločasu.


„Po přestávce jsme chvílemi přecházeli na zónu. Vyplatilo se a dostali jsme se zpět do zápasu. Jenže pak jsme nedokázali zastavovat jejich rychlé brejky a zase nám utekli. Znovu jsme vrhli všechnu sílu do vyrovnání, ale o jeden bod jsme to už nestihli,“ mrzelo trenéra.


Teď už ale přemýšlí o tom, jak nedopustit třetí porážku v řadě. Jenže Cantú nebude v dalším eurocupovém zápase zrovna ideální soupeř na rozehrání. Ve skupině má bez porážky tři vítězství a průběžné první místo mu patří i v italské lize, kde jeho hráči naposledy vyhráli o dva body na palubovce slavného týmu Acea Virtus Roma. Nymburk není před zápasem favoritem.


„Víme, co nás čeká. Máme po příletu do Itálie nějaký čas na odpočinek a v úterý máme ještě trénink. Na únavu z cestování a těžkého soupeře venku se nechci vymlouvat. Budeme stoprocentně připraveni a naladěni tak, abychom mohli bojovat o vítězství,“ řekl v pondělí večer nymburský trenér.

 
vloženo: 04.11.2013 20:52 / přečteno: 8297x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.