REKORDMAN JE ZPĚT,

REKORDMAN JE ZPĚT,

i když jen na pár hodin. Po šesti letech téměř každodenního pobytu s hráči Nymburka se Radek vrací "na místo činu". Tentokrát v modrobílém dresu prostějovských Orlů. 

Při předzápasovém představování soupeře bude dvakrát znít halou potlesk – pro Radka Nečase (#7) a Pavla Slezáka (#25), bývalé nymburské hráče, na které se nezapomíná. Zatímco pro Pavla to bude už po několikáté, Radek se takové pocty dočká poprvé po šesti letech strávených v Nymburce. Stopy Radkových tenisek mají v Nymburce dva otisky. Před více než deseti lety se z ročního zahraničního angažmá vrátil do české ligy třiadvacetiletý mladík často hrající s čelenkou, která krotila jeho bujnou hřívu. Po dvou letech a problémech se zády se na dva roky upsal Prostějovu, aby se do Nymburka opět vrátil. To už se v Nymburce zdržel šest let.

 

Radek byl u prvního nymburského titulu a zatím i u posledního desátého. Společně s Láďou Sokolovským je rekordmanem v počtu získaných titulů v Nymburce. Celkem osmkrát si dopřál radost zvednout na hlavu padesátikilovou trofej pro nejlepší tým České republiky. „Já se sám divím, jak mě to pořád baví. Možná trochu nechápu některé své spoluhráče, co mají první tituly a vypadají, že si to zase tak neužívají. Třeba si neuvědomují, že jsou součástí velké dekády, kterou tady prožíváme. Postupem času jim to určitě dojde, ale to už bude pozdě slavit,“ řekl Radek při oslavách svého posledního nymburského titulu v květnu tohoto roku.  

 

Pro Radka Nečase není Nymburk jen synonymem sportovních úspěchů, ale i proměn osobního života. „Do Nymburka jsem poprvé přišel před deseti roky jako mladý perspektivní hráč s přítelkyní a odcházel jsem jako ženatý otec dvou dětí. Z lidského hlediska to byla velká proměna, kterou jsem prožil ve spojení s Nymburkem,“ zrekapituloval svůj nebasketbalový život Radek Nečas.  

  

Do nové dimenze přešel i život Radka Nečase ve vztahu s nymburskými fanoušky. „Můj vztah z pozice hráč–fanoušek dostal nové rozměry. Nymburk je malé město, s mnohými lidmi jsem se často potkával i mimo halu. Vztah k fanouškům byl stále osobnější,“ vyznal se Radek Nečas ze svých pocitů.

  

Radek Nečas strávil v Nymburce skoro polovinu basketbalové kariéry, i proto je návrat do míst, kde prožíval především ta šťastná období, příjemný: „Těším se na známé tváře – na pana Šístka, na své bývalé spoluhráče i na fanklub. Společně jsme zažili hodně zápasů i hodně času mimo utkání.“ S Nymburkem pro Radka nevyvstávají jen vzpomínky na zápasy, ale i na čas strávený na cestách. Radek absolvoval s týmem nespočet zahraničních cest ať už v rámci Fiba Cupu, Eurocupu, Adriatické ligy nebo VTB ligy. „Když se na to díváš zpětně, zjistíš, že cestování je sice ubíjející, ale postupem času ti z toho zůstávají vzpomínky na spoustu legrace, kterou jsme společně zažili. Parta vždycky byla výborná,“ podíval se na cestování z jiného úhlu pohledu.

 

Přes všechna ta pozitiva má Radek Nečas přeci jen krapet strachu z cesty do Nymburka. „Mám trochu obavy, abych nejdříve nezamířil do nymburské masérny,  jako šest let před tím. Budu se muset soustředit, abych nezahnul do první uličky, ale abych pokračoval ještě o pár metrů dál,“ smál se a bylo cítit, že Nymburk má jeho srdci pevné místo.

 


Radek NEČAS
* 18.07.1980

Výška: 206 cm, pozice: 4

V Nymburce: 2003/04, 2004/05, 2007/08 až 2012/13

Bývalé kluby: BVV Brno, Mlékárna Kunín, Pivovarna Laško (SLO), Nymburk, Prostějov

 
Statistiky v Mattoni NBL v dresu Nymburka:
Počet zápasů: 345

Minut na palubovce: 6 978,7

Průměr: 20,23 min/zápas

Doskoky: 1 686 (4,89 doskoků/zápas)

Asistence: 665 (1,93 as/zápas)

Valorizace: 3 712 (10,76 b/zápas)

Body: 2 615 (7,58 bodů/zápas)
 
vloženo: 08.11.2013 09:00 / přečteno: 8665x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.