ALL STAR GAME PRO ČECHY

ALL STAR GAME PRO ČECHY

Basketbaloví fanoušci v Pardubicích viděli v neděli odpoledne parádní show, v níž hrála důležitou roli i šestice hráčů Nymburka. Výběr české Mattoni NBL oplatil týmu polské Tauron ligy loňskou porážku, když v česko - polském All Star Game zvítězil 109:105.

Za Nymburk byli fanoušky a trenéry nominováni Rado Rančík, Petr Benda, Rašid Mahalbašič, Jiří Welsch, Tre Simmons a Vojtěch Hruban. A právě posledně dva jmenovaní uspěli také v dovednostních soutěžích. Tre vyhrál prestižní soutěž trojkařů, když si vítězný hod nechal až na poslední pokus a porazil tak Adama Waczyňského ze Sopot. Vojta skončil druhý v královské disciplíně smečařů, když ho porazil jen fenomenální letec Christian Eyenega ze Zielony Gory.


Na všech nymburských hráčích i trenérovi bylo po zápase vidět, že šlo víc než jen o exhibici. „Vyhrát byla naše povinnost. Nejen kvůli loňské prohře v Polsku, ale hlavně kvůli našim fanouškům, kteří neočekávali nic jiného než vítězství,“ řekl po zápase očividně spokojený Vojtěch Hruban.


Podle zpráv z polského tábora dokonce kouč polského výběru Michailo Uvalin předepsal svým hráčům v sobotu téměř regulérní ostrý trénink. A v poslední čtvrtině bylo vidět, jak nechce pustit z rukou mizící výhru. „Hodně to střídal, posílal tam čerstvé nohy a nejlepší hráče. Bylo znát, že tu chce uspět,“ potutelně se usmíval vůdce českého výběru Kestutis Kemzura, další nymburský účastník Utkání hvězd.


Ostatně jeho polský protějšek to na tiskové konferenci po zápase potvrdil. „Chtěl jsem výhru, ale samozřejmě nemůžu v takovém zápase někoho zabít, že do toho nedává sto procent, protože hlavním záměrem je se bavit. Je to jako cirkus, při kterém každý ukazuje, co umí,“ stěžoval si naoko na motivaci svých hráčů Uvalin.


V samotném zápase tým MNBL téměř celý zápas dotahovat náskok soupeře z Tauron Ligy. Staral se o to zejména Jaromír Bohačík, který jen v první půli trefil čtyři trojky ze čtyř pokusů. Na polské straně bavil diváky zejména vítěz soutěže ve smečování Christian Enyenga, který má za sebou zkušenosti z NBA. Oporou hostů byl také 218 centimetrů vysoký pivot Cezary Trybaňski.


Ve třetí čtvrtině zářil ústecký Kwamain Mitchell a táhl Čechy za vyrovnáním, ovšem v závěru Polsko znovu uteklo a do poslední části šlo s náskokem 9 bodů. Jenže pak zavelel opavský rozehrávač Jakub Šiřina, který společně s Mitchellem a Bohačíkem přehrávali polský výběr a zařídili vítězství.


Nejlepším střelcem zápasu byl s 22 body právě Bohačík. Z nymburských skóroval nejvíce Petr Benda s 10 body. Za ním se seřadili Radoslav Rančík (8), Tre Simmons a Vojtěch Hruban (oba 6), Rašid Mahalbašič (4) a Jiří Welsch (3).


„Chci poděkovat všem za organizaci. Pořádat tento zápas mezi Českem a Polskem je velmi dobrý nápad. Bylo to hezké sledovat, jak to bylo na konci vyrovnané, a všichni chtěli vyhrát. My jsme měli více štěstí, že nám tam padlo pár střel. Hlavní ale je, že to byla velká zábava pro lidi. A pro nás trocha relaxace při náročném ligovém programu,“ zhodnotil vydařenou akci v Pardubicích Kestutis Kemzura.

 
vloženo: 02.03.2014 19:45 / přečteno: 8491x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.