JIŘÍ WELSCH V BARCELONĚ

JIŘÍ WELSCH V BARCELONĚ

Ve středu proběhlo v Barceloně setkání zástupců euroligových týmů. Protože Nymburk bude hrát kvalifikaci, je brán Euroligou jako člen její rodiny. Proto měl právo na tak významnou schůzku vyslat i svého zástupce. Byl jím Jiří Welsch.

Jiří nám po svém návratu podrobně vylíčil své dojmy. Zde je předkládáme i vám, jak jsme je od něj zaznamenali.


„Bylo to relativně krátké setkání, ale hodně intenzivní. Přiletěli jsme v půl druhé a už ve tři nás vyzvedávali hotelu a jeli jsme do sídla Euroligy. Od čtyř do osmi pak probíhal hlavní bod programu – meeting s prezidentem Euroligy Jordim Bertomeuem a jeho spolupracovníky z různých sekcí. Během čtyř hodin jsme měli pouze dvě pětiminutové přestávky, takže to bylo i dost náročné.


V obecné rovině Euroliga prezentovala, že je po 14 letech své existence na rozcestí a je potřeba udělat změny. Proto se poprvé sešla s hráči a prohlásila, že jsou pro ní základem soutěže a chtěla od nich zpětnou vazbu.

Konkrétně se řešily tři body. Jestli zachovat současný model kvalifikace, dále oblast PR a sociálních sítí a také vztah Euroligy a FIBA.


Pak jsme se přesunuly do haly, kde probíhala tak zvaná One Team Session. To je nová aktivita Euroligy, která přes vybrané hráče, ambasadory, pracuje s postiženými. Jde o učení různých věcí skrz basketbal. Ne tedy přímo o výuku basketbalu. My jsme se formou hry zabývali tématem užívání drog.


Den jsme zakončili společnou večeří, která už byla neformální.


Byli jsme také vyzváni, abychom se zapojili a pracovali s fanoušky prostřednictvím sociálních sítí. Upozornili nás, co v minulosti fungovalo špatně a čeho bychom se měli vyvarovat. Ukázali nám případy, kdy hráči vyjádřili negativní věci na twitteru nebo facebooku, což vedlo až k jejich potrestání.


Já osobně jsem se vyjádřil ke dvěma tématům. První byl systém kvalifikace a způsob, jakým se vybírají týmy do Euroligy. Ta si uvědomuje, že ne všechny nejsilnější týmy soutěž hrají. To se potvrdilo minulou sezonu, kdy pouze jeden z osmi týmů, které šli z Euroligy do Eurocupu, přežil následující kolo.


Druhým tématem, ke kterému jsem promluvil, byl vztah mezi Euroligou a FIBA. Ta chystá návrat k situaci před rokem 2004. My hráči jsme poukazovali na nefunkčnost současného systému, kdy se hraje jednorázová kvalifikace v létě. To generuje spousty omluvenek od hráčů, kterým to zasahuje do týmové přípravy nebo volna. Euroliga se shoduje s FIBA na potřebě změn, ale nepodpoří, pokud FIBA přejde zpět k reprezentačním pauzám během sezony. V takovém případě bude dál hrát svoje soutěže a hráče tak neuvolní."

 
vloženo: 03.07.2014 13:05 / přečteno: 8423x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.