TAKOVÝ JÁ ANI BÝT NEUMÍM

TAKOVÝ JÁ ANI BÝT NEUMÍM

Dnes proběhne první trénink reprezentačního výběru A. Kromě jiných hráčů Nymburka na něm nebude chybět ani Tomáš Pomikálek.

Konkrétní nominace bude oznámena až ve čtvrtek a tedy jediným jistým hráčem nymburských Lvů je křídlo Tomáš Pomikálek, který si musel svůj „postup“ vybojovat v tzv. kempu B. Ve čtrnácti dnech se celkem 14 hráčů snažilo o nominaci do družstva A. Nakonec jich trenér vybral sedm a mezi nimi i nymburské křídlo.

 

Tomáš si nevedl špatně ve všech čtyřech přípravných zápasech proti Slovensku a reprezentaci U20. Ve všech čtyřech zápasech nastřílel dvouciferný počet bodů (14, 13, 15, 12) a se čtyřiapadesáti body byl nejlepším střelcem. „Je to splnění prvního osobního cíle nové sezony,“ říká spokojený křídelník Pomikálek.  

   

Poprvé, za éry Pavla Budínského, byl do reprezentace nominován, před touto sezonou si musel účast vybojovat. „Pocitově je to cennější, když pro to člověk musí něco udělat, ale na druhou stranu to člověk dělá celý život,“ doplnil pocity z nominace Tomáš. „Myslím, že jsem dával dost najevo, že bych se tam chtěl dostat. Snažil jsem se všude běhat, nikde se neulejvat,“ přidal nominovaný stručný návod pro další. Přestože nastřílel v zápasech přes padesát bodů, k předržování míče se nehlásil: „Takový já ani být neumím,“ smál se Pomi.

 

Nominací do A výběru však pro Tomáše nic nekončí. Až bude na začátku srpna trenér Ginzburg vybírat dvanáctku vyvolených, Tomáš by pochopitelně chybět nechtěl. Je si však vědom ještě těžší zkoušky. „To bude větší boj, čeká mě ještě větší konkurence. Budou tu hráči, kteří mají podstatně více zkušeností,“ myslí si Tomáš Pomikálek.

 

I když vzhledem k průběhu kempu A pro Tomáše prázdniny skončily, nesmutní: „Trénink s kvalitními spoluhráči mi dá spoustu nových zkušeností a příprava na další sezonu také není k zahození.“ I kdyby se nakonec do vybrané dvanáctky nevešel, naštvaný nebude. „Trénovat dvakrát denně bych se asi nedonutil,“ našel pozitivum přípravy s reprezentačním výběrem.  

 
vloženo: 29.06.2014 23:55 / aktualizováno: 30.06.2014 08:55 / přečteno: 8662x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.