VH: NEMÁM Z TOHO TRAUMA

VH: NEMÁM Z TOHO TRAUMA

Vojtěch Hruban se po dovolené už zase přihlásil do práce. Nymburku začíná příprava později, ale do reprezentace si ho podle očekávání vybral její nový kouč Ronen Ginzburg. Vojta tak nasedl na kolotoč, který se s ním, stejně jako s dalšími nymburskými reprezentanty, zastaví až za 11 měsíců.

Vojto, měl jsi čas na pořádný odpočinek?
Čas byl. Měli jsme měsíc, což není krátká doba. Bylo to sice kratší o to, že jsem dělal něco po sezoně a chvilku předtím, než jsem nastoupil do reprezentace, takže jsem měl volno asi 20 dní. Jel jsem na dovolenou, potřeboval jsem si mentálně odpočinout od basketu a zapomenout na balon. To se myslím povedlo a teď jsem zase připravený do práce.

Jak ti je, když si uvědomíš, že skončíš až zase někdy v červnu?
Takhle jsem si to vybral. Je to moje práce a radost. I proto už jsem se těšil do repre jako vždycky. Nemůžu říct, že by to pro mě bylo nějaké trauma, když si řeknu, že skončím zase až za rok. Takhle to nemám. Člověk má nějakou práci a tu si musí odpracovat.

Jak ti vyhovuje, že reprezentace se usídlila v Nymburce a odehraje tu i kvalifikační zápasy?
To je samozřejmě příjemný bonus. Pro nás nymburské je to lepší, než kdybychom byli v Opavě. Skočím si domů, nemusím se starat o věci. Z hotelu to mám domu v podstatě za rohem. Ale jinak musím být pořád s týmem na hotelu na jídlo i přes noc. Jsem tak jako tak pořád s týmem, ale mám možnost si zaběhnout domu.

Jak složitý byl loni bleskový přechod z reprezentace do Nymburka? Bude to letos jednodušší?
Letos bude úplně jiná situace. Loni jsme se vrátili extrémně pozdě a ještě byl u týmu nový trenér. Teď to bude mnohem jednodušší. Ale ani loni to nebylo tak zlé, protože trenér Kemzura očividně věděl, co ode mě může očekávat. Asi mě už viděl párkrát hrát. Hned od začátku věděl, co ode mě chce. A letos to bude ještě lehčí. Loni jsme končili na mistrovství Evropy někdy 17. září a jeli jsme rovnou na soustředění do Slovinska. Letos skončíme 27. srpna, takže ještě v pohodě stihneme tady v Nymburce běhání na ovále.

Takže času na přípravu na euroligovou kvalifikaci bude podle tebe dost…

Myslím, že jo. Ten tým se začíná rýsovat už poměrně brzy. Kvalifikace je letos pro Nymburk znovu hodně důležitá a příprava na ní bude důkladná a dlouhá.

Co říkáš na dva potenciální soupeře pro první kolo? Bral bys radši Jeruzalém nebo Lyon?
No… to teď slyším poprvé… Doufejme, že se vyhneme Hapoelu, protože ten tým se v posledních letech hodně zlepšil. Na druhou stranu je pravda, že v kvalifikaci už slabí soupeři nejsou. Kdybych si měl ale vybrat, tak řeknu Lyon. Hapoel je teď na tom velice dobře finančně, je to stabilní klub. Dokonce jsem slyšel, že chtějí kvalifikaci pořádat jako jedni z mála. To by z nich udělalo ještě silnějšího soupeře. To už je skoro takový zvyk, že postupuje domácí tým. Pokud to tak dopadne, doufejme, že budeme mít štěstí a chytneme Lyon.

Co další týmy v kvalifikaci?

Tak je tam Kazaň, na kterou máme ještě poměrně čerstvou vzpomínku a ne moc dobrou. Ale tady už si fakt nevybereme. Teď v létě je to těžké odhadovat, jakou kdo bude mít sílu, když neznáme, jaké posily ty týmy mají.

A co naše posily? Co na ně říkáš?
Oba dva Američané jsou výborní střelci. Asi velká změna oproti loňsku, kdy jsme měli dva rozehrávače, kteří se spíš snažili hledat spoluhráče. Tohle jsou oba čistokrevní střelci, takže to asi bude trošku něco jiného. Na první pohled ale vypadají jako velmi kvalitní hráči. Určitě s nimi budeme mít svou sílu.
 
vloženo: 04.07.2014 21:17 / přečteno: 8141x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.