SKVĚLÝ OBRAT S OLDENBURGEM

SKVĚLÝ OBRAT S OLDENBURGEM

Basketbalisté Nymburka vybojovali ve druhém zápase základní skupiny Eurocupu, a v prvním domácím, cenné vítězství nad Ewe Baskets Oldenburg 77:71. V průběhu druhé čtvrtiny už prohrávali o 17 bodů, aby ve třetí čtvrtině dokonali parádní obrat.

Po týden staré prohře v Nancy by byla domácí ztráta v dalším zápase s Oldenburgem velmi citelná vzhledem k jasným postupovým ambicím do fáze LAST 32. Nymburk ale domácí Tipsport arenu, kam zavítal poprvé v sezoně, uhájil, přestože si nechal utéct začátek zápasu.


Darius Washington, Jiří Welsch, Tre Simmons, Rado Rančík, Petr Benda. Tuhle pětici vybral kouč Kestutis Kemzura do základní pětky. Úvod zápasu si ale nepohlídala. Když si bral trenér po pěti minutách první time out, bylo to to stavu 4:12 pro Oldenburg. Pak se rychle za sebou trefili Simmons a Welsch a přibrzdili počáteční nástup soupeře. Jenže Jenkins s Lockhartem přidali už třetí a čtvrtou trojku Oldenburgu v zápase a německý tým vedl o deset bodů. Především ostrá střelba Oldenburgu z perimetru stanovila stav po první čtvrtině na 10:20.


Hosté navíc začali druhou část sedmibodovou šňůrou a najednou tu bylo hrozivé sedmnáctibodové vedení Oldenburgu. Další úsek hry tak musel být jedině ve znamení rychlého nymburského návratu do zápasu, pokud v něm chtěl domácí tým myslet na výhru.


Povedlo se. Posledních tři a půl minuty druhé čtvrtiny vyhrál Nymburk 16:4 a v poločase měl ztrátu pouhých tří bodů. Hodně se na tak výrazném umazání ztráty podepsal Simmons pěti body v posledních 40 vteřinách před klaksonem.


Nymburský nápor pokračoval i po přestávce. Domácí si ve třetí periodě pomohly čtyřmi trojkami. Dvě z nich dal Washington, jehož deset bodů v této části hry pomohlo domácím otočit skóre a odpíchnout se k vítězství. To ale bylo ještě daleko. Nymburk vedl po 30 minutách 58:53.


V poslední čtvrtině už vedl tým Kestutise Kemzury už o devět bodů, ale Oldenburg se nevzdával. Tři minuty před koncem byl rozdíl opět pětibodový. Pak se z pod koše trefil Rančík po spolupráci s Bendou. Petr se z další pozice trefil sám z odskoku ze střední vzdálenosti po asistenci Simmonse. Když za chvíli doskočil Rančík nejdříve pod svým a hned na to pod soupeřovým košem a Washington dal obě šestky, bylo z toho už velmi nadějné dvouciferné vedení. Do konce zápasu chyběly necelé dvě minuty.


Chvíli na to se jako top scorer zápasu s 15 body vyfauloval Petr Benda, ale na lavičku mohl jít spokojený po dalším skvělém výkonu. Nymburk už si vítězství vyrvat nenechal. Po skvělém obratu vyhrál ve druhém zápase Eurocupu 77:71.


Body: Benda 15, Washingotn 14, Houška A Simmons 14, Rančík 11, Welsch 8, Raivio 2, Hruban 1 - Paulding 18, Chubb 14, Kramer 9.

 
vloženo: 21.10.2014 21:03 / přečteno: 8957x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.