JW: NEFUNGUJE ZABIJÁCKÝ INSTINKT

JW: NEFUNGUJE ZABIJÁCKÝ INSTINKT

Přečtěte si první dojmy nymburských hráčů bezprostředně po vítězném zápase s Cmoki Minsk.

Jiří Welsch

Jiří Welsch

Dnes to byla solidní výhra i solidní výkon. Chyb bylo v utkání dost, ale neměly žádný zásadní vliv na konečné vítězství. Celé utkání jsme byli lepší než Minsk, ale několikrát při vedení o patnáct, osmnáct bodů, polevíme a místo toho, abychom je dorazili, necháme je nadýchnout a vrátit do zápasu. Zatím nám nefunguje „zabijácký instinkt“. Když máme soupeře na lopatkách, tak ho nedorazíme. To bychom si měli vzít jako jediné ponaučení z tohoto zápasu.

Rodila se dnešní výhra hlavně obranou?

Soupeř nehrál žádné složité a záludné útočné systémy a my jsme dobře plnili taktiku, kterou jsme si vytkli před zápasem. Pivoti byli agresivní při obraně clon, vhodně jsme přebírali hráče. Ano, obrana byla dnes základem.  

 
Pavel Houška

Utkání jsme měli plně pod kontrolou, dokázali jsme splnit základní cíl a to je vyhrát. Bohužel jsme se nevyvarovali některých chyb, které by nás se silnějším soupeřem mohly mrzet. V prvním poločase se nám nedařilo pod vlastním košem, soupeř měl hodně útočných doskoků. Ke konci utkání zase jsme si hloupými chybami a špatnou výpomocí nechali dát pár trojek. Díky výraznému náskoku to nemělo žádný velký vliv na konečný výsledek zápasu.  

 
Petr Benda

Od začátku jsme hráli to, co jsme si říkali před zápasem. Soustředěně jsme odstavovali jejich nejlepší hráče od míče a to se nám dařilo v podstatě celý zápas. Soupeř, podobně jako Volgograd minulý týden, spoléhal na rychlé protiútoky a na střelbu z dálky. Na rozdíl od Volgogradu se jim nepodařila tak dobře poslední čtvrtina, respektive neměli takovou osobnost, která by závěr utkání vzala na sebe, jako byl Culpepper.

Byli jste spokojeni i s průběhem zápasu?

Utkání se hrálo podle našich not. Už v prvním poločase byl rozdíl jedenácti bodů a postupem času jsme náskok navyšovali. Škoda těch posledních dvou trojek soupeře, po kterých rozdíl ve skóre trochu klesl. To nemění nic na tom, že jsme celý zápas až na pár výjimek hráli dobře v obraně.  

Petr Benda 
Vojtěch Hruban

Dneska jsme byli lepší v obraně a v exekuci útočných akcí. Soupeř hrál na rozdíl od nás dost nedisciplinovaně. Minsk měl hodně problémů s naší obranou, a kdyby neměli tak účinný útočný doskok, tak moc bodů nedali. Pravdou je, že celkový počet sedmnácti útočných doskoků je trochu zkreslený dvěma útoky, ve kterých si nasbírali hned osm doskoků během několika vteřin.

Jakou důležitost má dnešní vítězství?

Bylo to „povinné“ vítězství a utkání, ve kterém nezáleží tolik na skóre. Minsk je na posledním místě a asi nebude útočit na příčky play-off. Jeho hlavním cílem bude hrát o prize money.

 
Luboš Bartoň

Hráli jsme dobře v obraně, nutili jsme je do situací, které jim nebyly vlastní, což byl nájezd do koše a střelba za tři body po nájezdu. Nedařilo se nám tolik na doskoku. V prvním poločase nás přeskákali a to byl důvod, proč rozdíl ve skóre nebyl nejméně dvojnásobný.

Spravili jste si dnešním vítězstvím náladu?

Každé vítězství, bez ohledu na soutěž, je příjemné. Dnešní vítězství se řadí do kategorie povinných, protože kvalita našeho týmu je mnohem vyšší než jejich. Minulá prohra s Volgogradem bolela. Nedovedu si představit, že bychom soupeři darovali i dnešní zápas. To bychom nemohli pomýšlet na žádné dobré výsledky. 

Momentka z utkání s Cmoki Minsk

 
vloženo: 24.11.2014 06:09 / přečteno: 8789x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.