ZTRÁTU JSME NAHRADILI JAKO TÝM

ZTRÁTU JSME NAHRADILI JAKO TÝM

Vraťme se ještě jednou k poslednímu vítězství ve VTB lize. V zápase s Cmoki Minsk byla hodně vidět nymburská americká ekipa. Chris Burns a Tre Simmons táhli tým bodově, Derek Raivio na rozehrávce. Další Američan Darius Washington zápas bohužel nedohrál.

Po jeho ztrátě se tým ještě více semknul, aby nadějně rozehraný zápas neztratil. První tři jmenovaní nám ho pak zhodnotili.

 
Chris Burns

Chris BurnsTopscorer, nejvíce doskoků, vítězství… Co si víc přát?

Cítím, že moje tělo je zase zpět v basketbalové formě. V posledních měsících to pro mě nebylo jednoduché a jsem rád, že jsem zpět na palubovce a mám za sebou několik zápasů. Za vítězství jsem šťastný, je to velká výhra. Potřebovali jsme Minsk porazit, udržet je dole v tabulce a sami se naopak posunout.


Jak bylo těžké se v zápase vyrovnat se ztrátou Dariuse Washingtona?

Je to hrozné. Vyhráli jsme, ale bude nám strašně chybět v dalších zápasech. Nevím, jak špatné to s ním je a na jak dlouho, ale musíme se s tím vyrovnat. Do toho ještě ten děsivý pád, co měl Tre. Jsem rád, že se mu nic nestalo.


Co bys řekl na třetí čtvrtinu, kdy jste zápas pro sebe víceméně rozhodli?

Trochu jsme zpomalili tempo a více kontrolovali hru. Hráli jsme především skvělou obranu. Dovolili jsme jim jenom 11 bodů a to mluví za všechno.


Derek Raivio

Derek Raivio

Po odstoupení Dariuse jsi převzal roli prvního rozehrávače. Jak ses v ní cítil?

Všeobecně se po sérii zranění ze začátku sezony stále necítím ideálně. V posledním zápase jsem dostal hodně minut, takže jsem cítil, že mám těžké nohy.


Ve třetí čtvrtině jsi hodně pomohl na rozehrávce kontrolovat zápas. Byla to jeho rozhodující část?

Ano. Snažil jsem se dobře starat o míč, neztratit ho, nedělat riskantní akce. Chris hrál skvěle, našel horkou ruku, takže jsem se snažil k němu míč dopravit, ale zároveň o něj nepřijít. To bylo celé.


Sám jsi přidal několik důležitých bodů.

Když to přišla střelecká pozice, nechtěl jsem ji přecházet. Snažil jsem se být na tyto situace ještě více soustředěný, než obvykle, protože únava byla čím dál větší. Párkrát to vyšlo.


Tre Simmons

Tre Simmons

Jak bys popsal svůj pád na hlavu?

Bylo to nebezpečné, udělal jsem chybu, koukal jsem na manželku a zakopl jsem o hráče. Spadl jsem sice na hlavu, ale víc mě teď bolí záda.


Všem se ulevilo, když ses vrátil do zápasu.

A snad jsem ještě pomohl týmu. Byl to těžký zápas. Přijeli s novým koučem a to každý vždycky hraje lépe. Měli energii celých 40 minut, museli jsme také.


Jak jste se vyrovnávali se ztrátou Dariuse?

Dobrou práci odvedl Derek. Ve výsledku to nebylo tak znát. Nejdůležitější bylo, že jsme hráli jako tým. Čtyři pět hráčů hrálo na dvou pozicích. Proto se nám podařilo ztrátu Dariuse eliminovat. Hodně jsme si pomáhali. Ve třetí čtvrtině jsme rozhodli zápas, udrželi jsme vedení a dovolili jim jenom 11 bodů. Více jsme se bez něj zaměřili na obranu.

 
vloženo: 25.11.2014 23:08 / aktualizováno: 26.11.2014 08:14 / přečteno: 9120x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.