DALŠÍ ÚSPĚŠNÝ VÍKEND

DALŠÍ ÚSPĚŠNÝ VÍKEND

Minulý víkend se Basketbalové akademii Nymburk povedl, úspěch a nevídaný výsledek druhé čtvrtiny ozdobil i zápas 9. kola ŽBL.

Kadeti do 17 let si těsně před polovinou extraligy letošního ročníku dvěma vítězstvími upevnili první místo v tabulce a vzhledem k soupeři z dolní poloviny tabulky v příštím dvoukole na prvním místě vstoupí i do blížícího se roku 2015.

V obou zápasech o tomto víkendu dominovali v obraně. V obou zápasech dohromady nedostali ani tolik bodů, kolik jich sami v neděli nastříleli. Sokol Pražský ani písečtí Sršni už v poločase výrazně ztráceli. V neděli proti Písku se dařila i střelba z dálky. Nymburští nasypali do koše 12 trojek.

 

Mladší žáci U14 cestovali do Brna na dvoudenní trip ke dvěma zápasům ligy. Svým výkonem si s největší pravděpodobností zajistili postup do extraligy. V sobotním utkání proti slabšímu týmu si zahráli všichni hráči, v neděli proti lepšímu BŠM Brno předvedli žáci výborný výkon a mírného favorita o sedm bodů porazili. Vzhledem k tomu, že Kolín, největší konkurent na poslední postupové místo, prohrál s BŠM, mají mladí Lvi už před Medvědy dvoubodový náskok. Jen totální výpadek proti poslednímu družstvu Pardubic v posledním předvánočním víkendu a dvě vítězství Kolína proti stejným soupeřům, by mohl vyšachovat nymburské čtrnáctky z postupu.

 

Mladší minižáci U12 si bez větších problémů dojeli do Brandýsa pro čtyři body za dvě vítězství, když si náskok vybudovali už v první čtvrtině. V prvním zápase vedli po osmi minutách 22:3 a ve druhém 17:4. Výsledek druhého klání byl pro domácí přívětivější, protože nymburské trenérky zapojovali více hráče, kteří zatím sbírají zkušenosti.

 

Nejmladší Lvíčata BA Nymburk, tedy minižáci U11 měli velice těžký úkol. Čekal na ně zkušenější soupeř z Mladé Boleslavi, který letos kroutí už druhou sezonu. Když se k tomu přidá fakt, že na většinu protihráčů koukali naši kluci zespoda, nebylo se konečnému výsledku co divit. I přes dvě prohry, jsou naši nejmladší na druhém místě tabulky.  

 

Přesné výsledky najdete zde a do fotogalerie připravujeme fotky z nedělního utkání U17.

 

Za zmínku stojí také výkon nymburských žen v zápase proti SBŠ Ostrava. Tým ze dna tabulky byl konkurenceschopný pouze v prvních pěti minutách, kdy dokonce vedl. Pak ale 16 minut, ano 16 minut, nedal ani jeden koš. Druhá čtvrtina skončila v nejvyšší soutěži nevídaným skóre 22:0. I když v dalším průběhu hosté zabojovali, od téměř čtyřicetibodové prohry je nic nezachránilo.  Více o zápase zde  

 
 
vloženo: 09.12.2014 16:02 / přečteno: 8623x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.