ONDRA? MŮŽE V LÉTĚ PŘIJET

ONDRA? MŮŽE V LÉTĚ PŘIJET

To řekl na adresu Ondřeje Balvína, jednoho z nejlepších hráčů Sevilly v úterním zápase, Petr Benda. Jak zápas viděl zápas on i Luboš Bartoň si můžete přečíst v rozhovorech.

Petr Benda

Je to super, vyhráli jsme, postoupili jsme dál, ale pokud bychom takhle hráli i v další fázi, nevím, jak by to s námi vypadalo. Dneska jsme byli trochu pod tlakem a předváděná hra nestála za moc. Budou Vánoce, načerpáme nové síly, vrátí se nám Darius Washington a naše hra se bude zlepšovat.

Trenér hostů nechal sedět klíčové hráče a my jsme si s tím, dlouhou dobu nedokázali poradit. Přeci jen jsme se připravovali trochu na jiný obraz hry našeho soupeře. Ale konec spekulacím… počítá se vítězství a za týden, za čtrnáct dní si na průběh nikdo nevzpomene a zůstane jen, že si takhle kvalitní soutěž budeme moc zahrát ještě v další fázi sezony.


Jak moc tě překvapilo na konci základní hrací doby, že jsi zůstal v takový klíčový okamžik pod košem úplně sám?

Horší by bylo, kdyby tam někdo byl (smích). Byla to hodně jednoduchá střela, znamenající vyrovnání a navíc už soupeř neměl tolik času na korekci.


Trochu si z tebe na dálku v legraci utahoval Luboš Bartoň, jestli víš, že tvůj protihráč na pozici pivota Ondra Balvín měl 19 doskoků za zápas?

No jo, ale deset jich šlo při přebrání právě přes Luboše (smích).


Jak se ti líbil výkon krajana Ondry Balvína?

Ondra zahrál dnes dobrý zápas. Sbíral odražené balóny, hlavně na obranné polovině, když jsme ve čtvrté čtvrtině chodili málo na útočný doskok. Pak Ondra dával hodně košů po našich chybách, kdy jsme nahoře zaspali a on byl sám pod košem.

 

Myslíš, že by mohl Ondra Balvín, jehož výkon byl dnes hodně důležitý, přijet na reprezentační sraz, kdyby nás odřízl od postupu?

Naštěstí může v létě přijet (smích).
 

Co bylo pro koncovku zápasu a následné prodloužení důležité, kromě tvého vyrovnávacího koše?

Sevilla už na konci zápasu nestíhala dobře naše clony, ať už jako pick & roll nebo pick & pop a nedokázali si hráči vypomoci jako v prvních třiceti minutách. My jsme tento jejich handicap využívali na konci v podstatě v každém útoku. Většinou z toho byl koš.


Jak to byl psychicky náročný zápas, když oni už byli v další části Eurocupu a my hráli o všechno?

Snadné to nebylo. Nám pomáhalo, že jsme dokázali vždy zareagovat na snahu hostů o rozhodnutí zápasu. I když vedli o sedm, osm bodů, byli jsme schopni se jim zase brzy přiblížit a nedovolili jsme jim natáhnout náskok na dlouho do dvouciferných hodnot. Do koncovky jsme šli se ztrátou jen dvou nebo jednoho bodu.

 
Luboš Bartoň

Co v zápase rozhodlo? Byla to i skutečnost, že Sevilla měla postup jistý?

Sevilla udělala pár chyb v závěru a my jsme toho využili. Měli jsme i trochu štěstí, to už k tomu patří. Tre se rozstřílel, ale snad 15 bodů dal za poslední čtvrthodinu zápasu. Já jsem taky něco trefil a podržel nás Petr Benda.  

 

Byl ten zápas hlavně o chybách?

Určitě, nehráli jsme dnes dobře. První poločas ještě relativně dobrý, ale ve druhém jsme je nechávali střílet z dálky. Sice jim některé střely padly dost šťastně, ale celkově to bylo z naší strany špatné. Až v poslední čtvrtině jsme zabojovali a s trochou štěstí dovedli do vítězného konce.

 

Jak na vás působilo, že soupeř nastoupil v podstatě bez tří klíčových hráčů a bez hlavního rozehrávače?

Já si myslím, že to bylo ještě horší. Člověk se soustředí a připravuje na základní hráče a najednou naběhne někdo jiný, kdo není tak dobře vyskautovaný. Možná zápas nebrali tak vážně. Tím neříkám, že by nechtěli vyhrát, ale chtěli ušetřit hlavní opory. Naší krkolomnou hrou jsme jim to málem umožnili.

 

Tedy nedalo se najít nic dobrého na naší hře?  

To ne, odvedli jsme dnes kus dobré práce. Hlavními našimi zbraněmi byla hra Petra Benda a Tre Simmonse. Zvolili jsme si taktiku, že s nimi budeme hrát pick &roll a buď vystřelí Tre nebo seběhne Petr. Pár střel vyšlo i na mě. Ale jak říkám, jako celek to tak vydařený zápas nebyl.

 

Luboši, bylo pro tebe motivací, že ke konci kariéry budeš mít, v případě postupu, možnost se ještě utkat s euroligovými soupeři?

Takhle já neuvažuji. Soustředím se jen na zápas a všechno okolo se snažím vytěsnit. Jediný tlak byl uspět při postupu do další fáze Eurocupu.

 
 
vloženo: 17.12.2014 13:12 / přečteno: 8942x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.