POSTUP JE DOSTATEČNOU MOTIVACÍ

POSTUP JE DOSTATEČNOU MOTIVACÍ

V prvním vítězném utkání proti Seville byl Petr Benda nejlepším nymburským hráčem s valorizací 13. Nastřílel 10 bodů, doskočil 5 míčů, měl 2 ztráty a získal 3 fauly, za necelých 24 minut na palubovce. Jak pohlíží na soupeře, koho považuje za nebezpečné hráče a co bude motivací v utkání, si přečtěte v rozhovoru.

Petře, s jakým úkolem jdete na Sevillu?

Jednoznačným úkolem je vyhrát utkání a zajistit si postup do dalšího kola Eurocupu. Mějme v paměti, že jsme Sevillu už jednou porazili.

 

Jak bys charakterizoval španělské družstvo?

Mají amerického trenéra a je to hodně mladý tým s pár zkušenými hráči. Filosofie je jasná, chodí do rychlých protiútoků a moc se nepářou se složitými útočnými systémy. Pokud mají volnou pozici, budou okamžitě střílet, když ne, po jednom pick and rollu se budou snažit zakončovat. Díky věkovému složení ale mají občas v průběhu utkání výkyvy a my bychom toho měli využít a v domácím prostředí utkání zvládnout.

 

Vzhledem k jejich stylu hry bude asi hodně důležitá obrana hry jedna na jedna?

Přesně tak, klíčem bude dobře ubránit jejich hru jedna na jedna. Tento rok nás to trochu trápí. Musíme pak chodit do rotací a do několika přebrání. Pokud je soupeř chytrý, dokáže z toho těžit. My musíme být stále před hráčem s míčem a nenechat se objíždět.

 

V posledním utkání rozhodoval zápas Urtasun několika trojkami v závěru. Čím je nebezpečný?

Je to hráč podobný Lukáši Palyzovi, určený právě na střely z delší vzdálenosti. Myslím, že důležitějším hráčem pro Sevillu je Berni Rodrigues, který umí velice dobře obranu soupeře nakopnout a vyhazovat na volné spoluhráče. Urtasun je jedním z těch, který ze hry Rodrigueze těží.

 UPOUTÁVKA

Kterého hráče soupeře bys ještě vyzdvihl?

Na pozici čtyři hraje Kristaps Porzingis, který měří více než 210 cm a je to hodně pohyblivý pivot, který umí vystřelit z dálky, umí hrát i zády ke koši. Myslím, že je to prospekt pro NBA.

 

Budeš ho mít na starosti?

Předpokládám, že více do parády ho dostane Chris Burns nebo Pavel Houška.

 

Kdo je protihráčem na tvé pozici?

Na pozici centra hraje Guillermo Hernangomez. Minulé dva zápasy mu vyšly velice dobře (proti Virtus Roma – 21 bodů, ranking 31, proti Nancy – 17 bodů, ranking 23 = v obou zápasech nejvyšší užitečnost ze všech hráčů – pozn.). Dařilo se mu i ve španělské lize při výhře Sevilly nad Barcelonou (Hernangomez – 29 bodů, ranking 43!!).

   

Dal nám povedený zápas proti CSKA určitou morální podporu?

Utvrdil nás v tom, že můžeme hrát s každým soupeřem. Je dobře, že jsme nepropadli herně a dokázali jsme hrát vyrovnaně skoro celý zápas.

 

Jak už jsi předeslal, je to pro nás důležitý zápas. Máme ještě nějakou jinou motivaci než postup do dalších bojů?

Myslím, že splnění cíle postupu do LAST 32 je dostatečnou motivací. Bylo by to velké zklamání nepostoupit dál. Za dobu, co jsem v Nymburce (od 2007 – pozn.), jsme dál nepostoupili jen jednou (2008/09 – pozn.).

 

Jak na tebe působí zápasy, ve kterých jde o hodně? Převládají pocity svázanosti nebo to naopak vybudí k lepšímu výkonu?

Já jsem spíše typ, kterého důležité zápasy více motivují. Snažím se provádět úkoly v obraně nebo útoku ještě lépe, snažím se nenechat soupeři dát žádný lehký koš. Řekl bych, že podobně to působí na většinu hráčů v našem týmu.

 
 
 
 
vloženo: 16.12.2014 01:30 / přečteno: 8541x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.