BITVA O POSTUP SE SEVILLOU JE TU

BITVA O POSTUP SE SEVILLOU JE TU

Basketbalisty Nymburka čeká rozhodující zápas základní skupiny Eurocupu, který hodně napoví, jak úspěšná bude sezona 2014/15. V úterý v 18.30 se v pražské Tipsport areně utkají se španělským týmem Baloncesto Seville, který má v sestavě i českého pivota Ondřeje Balvína. Jedině vítězství dá Nymburku jistotu postupu do fáze LAST 32.

Postup mezi nejlepších 32 týmů druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže je jedním z hlavních cílů českých šampionů v sezoně. Po výborném startu, kdy Nymburk vyhrál čtyři ze šesti zápasů ve skupině C, prohrál následující tři utkáních za sebou a cestu za postupem si výrazně zkomplikoval. Nic však není ztraceno, vítězství nad Sevillou mu splnění cíle zajistí.


V opačném případě musí čekat na středeční výsledky svých dvou soků. Oldenburg musí prohrát doma s Římem, stejně tak Charleroi v Nancy, aby si Nymburk udržel postupové čtvrté místo. Na to by se ale tým Kestutise Kemzury nerad spoléhal. Postup si chce uhrát sám před vlastnímu fanoušky v Tipsport areně již o den dříve, čímž by ze středečního programu skupiny C Eurocupu udělal formalitu.


Nymburk má za sebou i přes prohru vydařené nedělní utkání s CSKA Moskva, po kterém Kestutis Kemzura připustil, že oba rychle po sobě jdoucí zápasy spolu úzce souvisí. Na jednu stranu chtěl proti jasnému favoritovi předvést v neděli důstojný výkon před dosavadní návštěvou sezony, na druhou stranu věděl, že nemůže před úterním klíčovým soubojem Eurocupu utavit své opory.


„Všichni víme, jak důležitý zápas nás čeká. V neděli jsme proto drželi širší rotaci. Bohužel v našem programu není čas na trénink. Tréninkem na Sevillu pro nás bylo utkání s CSKA. Hrát proti takovému týmu, který je plný talentů, je pro nás v dané situaci nejlepší přípravou. V některých pasážích hry dokázali hvězdy CSKA ubránit, takže víme, že umíme ubránit i ostatní týmy. Zápas byl tedy i hodně o tom, jak si před Sevillou nastavíme sebevědomí,“ prohlásil nymburský kouč.


První vzájemné utkání vyhrál jeho tým ve Španělsku o jediný bod 66:65, čímž si ve skupině hodně pomohl. Trenér Kemzura ale ví, že do Prahy přijede v úterý o poznání silnější tým, než kterým byla Sevilla na začátku sezony.


„Od té doby doma porazili v lize Barcelonu i v Eurocupu Virtus Řím. Ten dokonce o 18 bodů. Do týmu přivedli amerického rozehrávače Bena Woodsida, my jsme naopak od té doby přišli o Dariuse Washingtona. Situace na obou stranách je teď jiná, ale každý zápas si žije vlastním životem a na ten v Seville se už nemůžeme obracet. Kdo se v úterý lépe vyrovná s tlakem, bude více bojovat, ztrácet méně míčů a přidá nějaké koše navíc, ten bude úspěšný,“ uvedl litevský kouč Nymburka.


Zápas o všechno začíná v úterý v 18.30. Vstupenky jsou v prodeji v distribuční síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách Tipsport areny. Záznam vysílá Česká televize na kanálu ČT Sport v úterý v 19.30.

 
vloženo: 15.12.2014 13:22 / přečteno: 8490x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.