TRE A CHRIS: NAŠLI JSME SI CESTU

TRE A CHRIS: NAŠLI JSME SI CESTU

Americká dvojka Christian Burns a Tre Simmons patřila v úterý k nejlepším hráčům Nymburka. Co se bodů týče, platí to stoprocentně. Oba však po postupovém zápase se Sevillou přiznali, že jejich tým neodehrál zrovna nejlepší zápas. Našel si však cestu k vítězství a to je zásadní fakt.

Christian Burns
Christian Burns
Jsi rád, že už nemusíš sledovat středeční program skupiny C?
Všichni jsme rádi, že jsme si to dnes uhráli sami a nemusíme sledovat zítřejší zápasy ve skupině. Neodehráli jsme nejlepší zápas, přesto jsme vyhráli a postoupili, to je to nejdůležitější. V zápase to na nás dolehlo, byli jsme nervózní a z toho pramenilo velké množství chyb. Na to si už ale nikdo nebude pamatovat, vyhráli jsme a jdeme dál.

Jaký byl podle tebe klíčový moment zápasu?
Po špatné třetí čtvrtině jsme se zvedli a v poslední desetiminutovce jsme dokázali zápas dostat aspoň do prodloužení. To už jasně patřilo nám. Ale ta třetí čtvrtina… tam bylo špatně skoro všechno, hlavně naše obrana. V neděli proti CSKA jsme celkově předvedli mnohem lepší výkon.

Ty jsi ale hlavně v útoku vypadal, že ti sebevědomí nechybí.
Osobně mám ze svojí hry dobrý pocit. V útoku se mi hodně dařilo, v obraně jsem udělal několik chyb. Stejně jako všichni. Důležité ale je, že jsme se všichni dokázali nějak vyrovnat s tím, že se nám nedaří. Petr Benda byl v zápase čím dál lepší, Tre Simmons se v závěru rozstřílel a poslal tam velké trojky, stejně tak další hráči.

Teď jste si ale jako tým zadělali na další náročný program po novém roce. Jak tohle vnímáš?
Sice nás čeká dalších šest zápasů, ale osobně se na to hodně těším. Program bude nadále vražedný, ale tohle jsme přece chtěli, postoupit v Eurocupu dál. Máme nějaké cíle, které jsme si stanovili už před sezonou, a tohle byl jeden z nich. O tom se nemusíme bavit, jsme šťastní.

Tre Simmons
Tre Simmons
Gratulace k postupu, Tre. Popiš nám zápas.
Když mám být upřímný, hráli jsme dnes hodně špatně. Hůř než v neděli, kdy jsme podali dobrý výkon. Dnes nevím, co se s námi dělo. Nebyli jsme úplně v zápase, ale naštěstí jsme se z toho ve čtvrté čtvrtině dostali. Trefili jsme nějaké střely a najednou šlo všechno lépe.

Čím si to předchozí trápení vysvětluješ?
Jsou prostě takové dny. Sevilla je horší tým než CSKA, přesto se nám nedařilo. Ale už jsem řekl, dokázali jsme to zlomit, i když jsme k tomu potřebovali pět minut navíc.

Byl jsi nervózní?
Nevím, jestli nervózní, spíš jsem až moc chtěl. Byl to důležitý zápas a na každém z nás se to nějak projevilo. Bylo vidět, že se s tím každý nějak vyrovnává, ale nakonec jsme to dotáhli k vítězství jako tým.

Jak jsi viděl třetí čtvrtinu, kdy se týmu vůbec nedařilo?
Stejně jako tu první a druhou, kdy jsme také nehráli dobře. Ve třetí čtvrtině jsme je nechali jít do vedení, ale vzali jsme jim ho zpátky. Prodloužení patřilo nám. Je důležité, že i přes naši špatnou hru jsme nakonec našli cestu k vítězství.
 
vloženo: 17.12.2014 15:52 / přečteno: 8558x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.