PETROHRADSKÁ VÝZVA

PETROHRADSKÁ VÝZVA

Nymburk čelí v Petrohradu velké výzvě. Ve třetím vzájemném zápase sezony se Zenitem musí svému soupeři oplatit předchozí dvě porážky i s úroky, aby si zachoval šanci na postup do play off. Tedy zvítězit o více než 12 bodů.

Přesně o tolik doma prohrál tým Kestutise Kemzury v prvním zápase nadstavbové části, čímž si Nymburk zadělal v soutěži na velké problémy. Nyní se pokouší o sportovní zázrak. První krok k němu udělal minulý týden vítězstvím nad Strasbourgem, i když nižším, než by potřeboval k lepší vzájemné bilanci. Tu tedy musí mít aspoň s Petrohradem. To znamená porazit Zenit ve středu na jeho palubovce, jak už bylo řečeno, vyšším rozdílem než doma a v posledním zápase v dalším týdnu zdolat i Kazaň. Těžký úkol…


„Situace v Eurocupu je jasná, musíme vyhrát následující dva zápasy. Tuhle sezonu už jsme hráli proti Zenitu dvakrát. Poprvé na jejím začátku v Petrohradu, kde to bylo velmi těsné. Vítězství jsme měli na dosah, ale nedoskočili jsme poslední míč, minuli jsme v závěru šestky a nakonec jsme prohráli v prodloužení. Druhý zápas byl nedávno v Eurocupu a byl to náš nejhorší výkon po novém roce. Nedokázali jsme zastavit Waltera Hodge a další hráče,“ zrekapituloval Kestutis Kemzura dosavadní dva souboje.


„Věřím, že u nich dokážeme vyhrát. Budeme se muset dobře připravit na jejich klíčové hráče i způsob hry. Nebezpeční budou Hodge, Landry nebo Borovnjak. Musíme zastavovat jejich rychlé brejky a vůbec eliminovat rychlou hru Petrohradu. Známe je dobře, stejně tak věřím, že oni znají dobře nás. Bude záležet, komu ten zápas více sedne, kdo ho dokáže lépe kontrolovat. Kdo bude méně ztrácet míče a bude lépe doskakovat,“ předeslal nymburský kouč.


O vzájemném rozdílu ve skóre ale moc mluvit nechtěl. „Jedna věc je vítězství a druhá, že pro zachování naděje na postup musíme vyhrát o více než 12 bodů. To je hodně složitý úkol. Musíme to brát krok za krokem. Nejdřív se musíme soustředit na to hrát tak dobře, abychom měli vůbec šanci vyhrát zápas. Pak bychom teprve viděli, o kolik je v našich silách zvítězit. Tohle je strašně složité předvídat a vyvine se to až na palubovce,“ uvedl trenér.


Zápas vysílá v záznamu Česká televize na kanálu ČT Sport od 21:00.

 
vloženo: 03.02.2015 00:00 / přečteno: 9056x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.