GYMNÁZIUM BH SLAVÍ VELKÝ ÚSPĚCH

GYMNÁZIUM BH SLAVÍ VELKÝ ÚSPĚCH

Hráči Basketbalové Akademie reprezentovali Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce na republikovém finále ASŠK ČR v basketbalu středních škol. Zvítězili a postoupili do světového finál ISF.

Ve dnech 29. – 30. ledna Žďár nad Sázavou přivítal šest nejlepších chlapeckých a dívčích týmů, které svedly souboj o postup na světové finále. Zúčastněné týmy prošli sítem okresních a krajských kol a přes kvalifikace se dostaly až do republikového finále. Naši basketbalisté si vedli více než dobře a celý turnaj s přehledem vyhráli. Jedná se o historicky nejlepší umístění družstva nymburského gymnázia v historii školy. Toto vítězství zajistilo našim hráčům postup na světové finále ISF, které se bude konat 17. – 25. dubna ve francouzském městě Limoges.


Šest zúčastněných škol bylo rozděleno do dvou skupin po třech:

1.      Skupina – Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce, Gymnázium Jihlava a Gymnázium Blansko

2.      Skupina – Gymnázium Bystřice pod Pernštejnem, Gymnázium a SOŠPg Nová Paka a Mendelova Střední škola v Novém Jičíně


První utkání v základní skupině jsme dokázali porazit družstvo z Gymnázia Blansko 55:34. Za tento tým nastoupilo několik hráčů, kteří jsou našim klukům velice známí, neboť nastupují v týmem U17 a U19 extraligového Brna. Jak se později ukázalo, tento soupeř nám dělal největší problémy a odehrál s námi nejvyrovnanější partii. V druhém utkání nás čekal tým Gymnázia z Jihlavy, který jsme s přehledem porazili 69:26. Těmito dvěma vítězstvími jsme si zajistili postup do semifinále, kde našim soupeřem bylo družstvo z Gymnázia a SOŠPg Nová Paka. Čekal nás již třetí zápas během jednoho dne, avšak na našem výkonu to nebylo znát a soupeři jsme nedali sebemenší šanci a po drtivém vítězství 97:19, jsme se mohli těšit na páteční finále. Ve finále jsme porazili Mendelovu Střední školu z Nového Jičína v poměru 64:35 a mohli se tak radovat z republikového vítězství a postupu na světové finále.


„Na republikové finále jsme odjížděli s vysokými ambicemi a našim přáním bylo vyhrát a postoupit na světové finále do francouzského Limoges. Od úvodních minut prvního utkání až po poslední finálový hvizd rozhodčích, jsme podávali velmi koncentrovaný výkon bez zbytečných hluchých míst. Dařilo se nám v obranných činnostech i na doskoku a bleskově jsme vyráželi do rychlých protiútoků, které jsme úspěšně proměňovali. Když jsme nemohli zakončit do šesti vteřin, tak jsme si trpělivě vypracovávali pozice pro hru 1/1 či střelbu. Tato taktika nám vycházela a po zásluze jsme celý turnaj vyhráli. Ve všech utkáních nastupovali všichni hráči ze soupisky v pravidelných intervalech a nutno podotknout, že každý odvedl maximum pro celkové týmové vítězství. Jeden z nejlepších turnajů odehrál Vojta Zajíček a byl tak po právu zvolen MVP celého turnaje.“ Takto zhodnotil turnaj Pavel Beneš.


Závěrem bychom chtěli poděkovat všem klukům za vzornou reprezentaci Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce a Basketbalové Akademie Nymburk. Velké díky patří samozřejmě oběma trenérům, kteří vítězné družstvo vedli nejen na republikovém finále, ale i v okresním a v krajském kole. Jedná se o Jiřího Hyblera, profesora tělocviku na nymburském gymnáziu, a Pavla Beneše, trenéra družstva U17. Jsme velice rádi, že spolupráce mezi Gymnáziem Bohumila Hrabala v Nymburce a Basketbalovou Akademií Nymburk funguje na perfektní úrovni, kde se nám podařilo spojit studium a vrcholový mládežnický sport. V tomto směru děkujeme řediteli gymnázia panu RNDr. Jiřím Kuhnovi a straně Basketbalové Akademie Nymburk Michalovi Fraňkovi, který vztahy mezi akademií a školami udržuje na vysoké úrovni.   

 
vloženo: 02.02.2015 18:35 / přečteno: 9158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.