VSTUPUJEME DO FIBA EUROPE CUPU

VSTUPUJEME DO FIBA EUROPE CUPU

Po úspěšném vstupu do dvou ligových soutěží čeká nymburské basketbalisty i start v evropském poháru. Letos se český šampion premiérově přihlásil do FIBA Europe Cupu. V základní skupině F ho ve středu čeká první zápas se slovinským mistrem KK Tajfun Šentjur.

Zápas začíná v 19.00. Živě ho vysílá FIBA na svém Youtube kanále ZDE.


Soupeř Nymburka je posledním a překvapivým vítězem domácí Telemach ligy. Ve finále zdolal Rogašku 3:1, když předtím vyřadil vítěze základní části Krku Novo Mesto a ve čtvrtfinále Zlatorog Laško. Šentjur šel přitom do play off až z pátého místa.


Klub byl založen v roce 1969. Nejvyšší slovinskou soutěž hraje od sezony 2000/2001. Do domácí haly Hruševec se vejde 800 diváků. Pro zápasy Europe Cupu ale Tajfun využije větší haly v Celje.


„Čeká nás ne tak známý soupeř, který se na první pohled může jevit jako snadný, ale nezapomínejme, že je to slovinský mistr a Slovinsko je basketbalová země. V evropských soutěžích má oproti nám minimální zkušenosti, ale hraje velmi kvalitní Adriatickou ligu,“ zmínil nymburský kouč Ronen Ginzburg zapojení Šentjuru do soutěže špičkových týmů z Balkánského poloostrova.


V ní se však Tajfun po sedmi odehraných kolech nachází na posledním 14. místě. Naposledy prohrál v pátek doma se srbským týmem Mega Leks 60:64. Šentjur se opírá o jádro slovinských hráčů v čele s veteránem Dragišou Drobnjakem, které doplňují dva Američané a 217 cm vysoký bosenský pivot Emir Zimič.


„Tajfun považuji za nejtěžšího protivníka v základní skupině. Zvlášť v domácím prostředí bude nebezpečný. Uvidíme také, jak se vypořádáme s dlouhou cestou autobusem,“ uvedl nymburský kouč Ronen Ginzburg, který do Slovinska přivezl nekompletní tým. Sice se mu do sestavy vrací uzdravený pivot Petr Benda, na seznam zraněných však přibyl křídelník Vojtěch Hruban, který hrál většinu nedělního zápas VTB ligy s výronem. Stále chybí také guardi Jiří Welsch a Michael Dixon

 
vloženo: 27.10.2015 17:43 / přečteno: 9081x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.