DALŠÍ DESTINACE: SOFIA

DALŠÍ DESTINACE: SOFIA

Ani ne 24 hodin poté, co nymburští basketbalisté dosedli na pražské letiště po letu z Moskvy, šikovali se na stejném místě opět do letadla. Tentokrát kvůli cestě do bulharské Sofie, kde ve středu sehrají druhý zápas FIBA Europe Cupu fáze Round of 32.

Po prvním kole je Nymburk v čele skupiny P a to díky vysoké domácí výhře nad lotyšským Ventspilsem. Lukoil Academic Sofia, jak zní celý název bulharského zástupce v soutěži, naopak na úvod skupiny prohrál. Z hlediska dalšího vývoje postupových ambicí obou týmů je to velmi důležitý souboj.


„Do Sofie jedeme s jasným cílem. Chceme postoupit ze skupiny, proto pro nás bude velkým zklamáním, pokud tam nezvítězíme. Vysokou porážku v Moskvě jsme si rozebrali už v neděli po zápase. Pak jsme ji hodili za hlavu a od té doby už se plně soustředíme na další utkání,“ řekl asistent hlavního kouče Luboš Růžička s tím, že nedělní prohra na Chimki o 52 bodů ve VTB lize by neměla na týmu zanechat stopy. „Tohle ji jiná soutěž, Chimki bylo úplně jiný level,“ dodal.


S předchozí porážkou v bulharské lize půjde do zápasu i Sofia. Podle Luboš Růžičky je nebezpečná hlavně tehdy, pokud je na palubovce základní pětka. Jinak by se měly projevit širší možnosti nymburské lavičky.


„Soupeř má silnou zahajovací sestavu, která hraje velmi kompaktně. Po prostřídání už má problém s udržením tempa, jeho hra často upadá,“ všiml si kouč, který má v týmu trenérů Nymburka na starosti právě skautování soupeřů. „Cesta k vítězství povede přes udržení vysokého tempa hry po celý zápas, zejména při přechodové fázi. Máme na to dostatečně širokou rotaci,“ doplnil Luboš Růžička.


Utkání začíná v 17.30 a živě ho můžete sledovat na Youtube kanále FIBA Europe.

 
vloženo: 05.01.2016 18:03 / přečteno: 8235x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.