KOUČ: O POSTUP SE PORVEME

KOUČ: O POSTUP SE PORVEME

Nymburk v uplynulých dnech procestoval Pobaltí, aby zde ve třech dnech odehrál dva těžké zápasy s rozdílným výsledkem. Nechybělo mnoho a tým Ronena Ginzburga by se vracel se dvěma výhrami, ale na skvělý výkon z Tallinu ve Ventspilsu nenavázal, i když i tam nebyl od výhry daleko.

Na první pohled se může zdát, že Nymburku se daří v těžší soutěži, zatímco v té lehčí podává horší výkony. Řeč je pochopitelně o VTB lize a FIBA Europe Cupu. V té první je tým těsně za polovinou základní části možná nečekaně vysoko a důležitými výhrami si buduje výhodnou pozici pro postup do play off. Zatímco v té druhé hazarduje s postupem, na který by měl výkonnostně mít. Po tripu do Estonska a Lotyšska se takový pohled nabízí, ale trenérovi se takové zjednodušení nelíbí.


„Nevím, jestli je jedna soutěž lehčí, než druhá. Z dálky se to tak může zdát, ale v obou jsme v rozdílné situaci. VTB liga je dlouhodobá, je náročná a je v ní spousta dobrých týmů. Nemáme tam tolik co ztratit. FIBA Europe Cup je série krátkodobých soutěží - skupin o šesti zápasech. Očekávají se od nás výhry a postupy, jsme pod větším tlakem. Týmy nejsou vůbec špatné a zvlášť ve svém prostředí nám dělají problémy. Během těch šesti zápasů se může stát cokoliv,“ vysvětluje Ronen Ginzburg, který stále věří v postup ve FIBA Europe Cupu.


„Už to nemáme ve vlastních rukou a nezastírám, že do této situace jsme se dostat nechtěli. Dokud ale máme šanci, musíme se o ní porvat. Budeme hrát ještě dva zápasy a oba v Nymburce, což nám dává větší naději, že by se to mohlo při příznivé shodě okolností povést. Prostě je musíme oba vyhrát dostatečně vysokým rozdílem a uvidíme, co se stane,“ řekl kouč, který se ještě krátce vrátil k pobaltskému turné.


„Není jednoduché odehrát dva zápasy ve třech dnech. V tom prvním jsme podali skvělý výkon, ve druhém už jsme nehráli dobře. V určitých pasážích jsme udělali několik chyb hlavně v útoku, některé v obraně, a to rozhodlo. Nebyli jsme tak čerství a koncentrovaní. Stále je ale před námi dlouhá sezona se spoustou zápasů. Musíme bojovat dál,“ dodal Ronem Ginzburg.

 
vloženo: 21.01.2016 20:11 / přečteno: 8474x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.