IDEÁLNÍ SCÉNAŘ SPLNĚN

IDEÁLNÍ SCÉNAŘ SPLNĚN

Zápas VTB ligy v Tallinu měl pro Nymburk ideální scénář. Zdaleka ne vše, co si naplánujete, na palubovce vyjde na sto procent, ale v neděli proti Kalevu to neplatilo.

Ideální scénář zněl: 1) vyhrát a tím si upevnit postavení mezi osmičkou týmů pro play off, 2) kontrolovat zápas tak, aby se ušetřilo co nejvíce sil na úterý do Ventspilsu. Nymburk zvládl oba úkoly na jedničku, ale rozhodně nešel do zápasu s tím, že je to samozřejmost.


„Kalev je po hráčských změnách a je to úplně jiný tým, než ten, který se představil v Nymburce na začátku sezony. V prosinci doma porazil Krasnojarsk, proto jsme šli do zápasu s pokorou. V prvním poločase se nám povedly dva minitrháky, ale na oba dokázal soupeř zareagovat a dotáhnout se zpět na minimální rozdíl. Nakonec zápas rozhodla naše kompaktní obrana, rychlý přechod do protiútoku a doskok,“ popsal asistent trenéra Lubomír Růžička splnění prvního cíle.


Vývoj nakonec umožnil naplnit i ten druhý. Nymburk ve třetí čtvrtině ovládl zápas natolik, že ho mohli dohrát hráči z lavičky. Tedy až na jednoho. „Už v polovině třetí čtvrtiny jsme se s trenéry bavili o tom, že díky příznivému vývoji rozložíme minuty na celý tým vzhledem k úternímu zápasu,“ prozradil Luboš Růžička.


Tím jediným hráčem, který do zápasu nenastoupil, ačkoliv byl v teplákovce i na soupisce, byl Petr Benda. „Od začátku to byl záměr, že v případě naší kontroly nad zápasem budeme Petra šetřit a vůbec ho nepošleme do hry. V poslední době měl vysokou vytíženost a nebylo na škodu ho pošetřit,“ vyloučil asistent Ronena Ginzburga možnost, že by Petr nenastoupil kvůli zdravotním problémům.


Ve Ventspilsu tak bude o jednoho hráče víc. „Ale pozor, Ventspils je doma úplně jiný tým, než venku, kde jsme si s ním snadno poradili. Máme však jedinečnou šanci na první výhru venku, což by byl pro nás do posledních dvou zápasů doma, kde jsme silní, velký bonus,“ dodal Luboš Růžička.

 
vloženo: 18.01.2016 17:42 / přečteno: 8423x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.