PUMPRLA: LEPŠÍ 2:0 NEŽ JAKKOLIV JINAK

PUMPRLA: LEPŠÍ 2:0 NEŽ JAKKOLIV JINAK

„Splnili jsme hlavní cíl zápasu: vyhráli jsme, i když se výhra nerodila nijak lehce, spíše naopak… možná je o to cennější,“ řekl na úvod hodnocení zápasu s Nahariyí Pavel Pumprla.

Pavel Pumprla sice přišel až z lavičky jako střídající hráč, ale nakonec na palubovce vydržel více než 28 minut. Byl střelecky efektivní, když minul jen jeden pokus ze čtyř a minul jednu šestku ze čtyř, k tomu přidal 6 doskoků, 5 asistencí, jednu ztrátu a jeden zisk. V součtu užitečnosti obsadil mezi Lvy třetí pozici. Jak se na zápas díval on, jsme zjišťovali asi půl hodiny po utkání.

 

Takové vítězství více nabudí?

Ano, víme, že nemusíme vyhrávat jenom, když se nám daří všechno, na co sáhneme, jako doposud v české lize. I druhý poločas v Dánsku byl relativně pohodlný, kdežto dneska to bylo upracované. Pomohli jsme si v obraně. Udržet tak útočný tým na 66 bodech je hodně slušný výsledek. V závěru se nám povedlo několik útoků a závěrečný výsledek o dvanáct je možná pro ně až nezasloužený.  

 

Zpočátku se nedařilo. Uměl bys už teď bezprostředně po zápase najít příčinu?

Bylo tam hodně nepřesností ať už při otevřených střelách nebo při přihrávkách. Bylo hodně nevynucených ztrát, ale ani jedna strana toho příliš nevyužila. Kdybychom jen trochu více dávali koše nebo si ohlídali některé ztráty, mohli jsme vést o poločase klidně o deset bodů a mohl to být jiný zápas.


Byl by to jiný zápas? Přeci jen snadné vedení v poločase zase není úplně ideální…

Je rozdíl, jestli vedeš v poločase o dvacet a více nebo o deset. Myslím, že bychom i za stavu plus deset bychom přistoupili ke druhému poločasu hodně zodpovědně.

 

Byly to jen chyby, které stály za nízkým bodovým účtem první čtvrtiny?

Hodně jsme se snažili využívat střelbu z dálky, a když se nám nedařilo, možná to chtělo vzít trochu víc do nájezdu na vysokoprocentní střely. Pravdou je, že soupeř hodně zatáhl vnitřní prostor a nebylo snadné si blíže ke koši vytvořit volný prostor ke střelbě.

 

Byla to i příčina přechodu soupeře do zónové obrany ve druhém poločase?

To byla logická zbraň z jejich ruky. Taky nám pár útoků trvalo, než jsme našli cestu k volnějším střelám. Jsem rád, že právě v těchto úsecích jsme mohli vsadit na obranu a než jsme se srovnali v útoku, obrana nás podržela.  


V zápase, kdy moc bodů nepadá, je i pětibodový náskok hodně. Uvědomujete si takovou situaci během utkání?

Není čas si to v hlavě rozebírat.     

Co bylo příčinou závěrečného tlaku - jejich únava, změna naší hry nebo jen štěstí?

Howie dal několik košů, které nám pomohly, když útok byl statický. Potom Vojta, kterému v prvním poločase moc nepadalo, tak dal dvě klíčové střely zrovna v okamžiku, kdy se zápas trhal. Je to přesně podle toho pravidla - ubránit jejich útok a dát otevřenou střelu.


Vás, když nejste těmi klíčovými střelci, to taky nabudí?

Každopádně. Těžko se to popisuje… Zvyšuje se vnitřní sebevědomí a vždycky se střílí trochu líp, když je celý tým nahoře a vede třeba o deset, než když je skóre plus jeden dva body. Vědomí záchranného polštáře bodového náskoku je při střelbě cítit každého hráče cítit.


Nesvádí to hrát právě na ty hráče, kterým „lepí“ a zbavovat se odpovědnosti střílet?

Může se to nazvat, jako zbavování odpovědnosti, ale taky jako výborná taktika hrát na hráče, kteří jsou „on fire“. A pokud to navíc někdo umí zahrát tak dobře jako Howie, že když na něho vypomůžou, shodí to na volného střelce, roste výkon celého týmu.

 

Start 2:0 do Ligy mistrů je potěšující, byť je „jen“ proti kvalifikantům.

Určitě je lepší začít 2:0 než jakkoliv jinak. Nepodléhejme představě o úrovni týmu, když naši soupeři prošli kvalifikací. Myslím, že oba ještě v dalším průběhu ukáží, že se na jejich palubovce nebude snadno vyhrávat.  

 
vloženo: 28.10.2016 04:08 / přečteno: 10200x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.