ZATÍM OBA S ČISTÝM ŠTÍTEM

ZATÍM OBA S ČISTÝM ŠTÍTEM

Po pozvolném oťukávání kvality soutěže Basketball Champions League narazíme dnes na břehu Marmarského moře v Turecku na tvrdou vodu. Zápas s Banvitem má všechny atributy zajímavého zápasu.

„Banvit je jeden z nejlepší týmů v celé soutěži. Podle mě jsou to jedni z kandidátů na prvních pět týmů celé soutěže,“ hodnotí kvalitu soupeře Ronen Ginzburg. Vojta Hruban ve svých úvahách o síle družstva slova trenéra jen potvrzuje: „Papírově po hráčské stránce je Banvit nejsilnějším týmem naší skupiny. Má spoustu hráčů, kteří hráli Euroligu, kteří byli na mistrovství Evropy nebo na mistrovství světa. Je to tým, který aspiruje na přímý postup ze základní skupiny do play-off.“

 

Nymburk i Banvit zatím ani v domácí soutěži ani v Lize mistrů ani jeden zápas neprohrál. „V turecké lize neztratili žádný zápas a dokonce porazili dva euroligové týmy Darussafaku a Galatasaray,“ připomněl rozdílnou úroveň obou národních soutěží trenér Ginzburg. „Zkušenosti z minulých let ale ukázaly, že náš tým si v zápasech s těžkými soupeři většinou nevede špatně. V zápase nebudeme favority, ale taková role by nám mohla svědčit. V zápase proti Bakken Bears a s Nahariyí jsme museli vyhrát a do Bandirmy to jedeme zkusit,“ nepřipouští si zápas k tělu Vojta Hruban. Na stejné vlně hovoří i trenér Ginzburg: „V minulosti jsme už mnohokrát ukázali, že umíme hrát proti podobným týmům.“

 

Klub Banvit Bandirma se do nejvyšší turecké lig probojoval v roce 2004, kdy vyhrál druhu ligu. V prvním roce mezi elitou se umístil na 11.místě, o rok později dokonce na 4.místě. Pak přišly tři chudší roky s umístěním uprostřed tabulky a v roce 2009 až 12.místo. Ale od roku 2010 byl Banvit nejhůře na 5.místě po základní části a v roce 2014 základní část dokonce vyhrál. V zápasech play-off to Banvit dotáhl nejdále v roce 2013, kdy prohrál až ve finále s Galatasarayem, v letech 2010, 11, 12, 14 byl klub vyřazen v semifinále a v posledních dvou sezonách bylo konečnou stanicí už čtvrtfinále. V roce 2015 s Karsiyakou a letos s Darussafakou.

 

Banvit Bandirma je tým, který svou letošní soupisku postavil výhradně na cizinecké legii. Nejvytěžovanějšími hráči, vezměme obě soutěže - 4 zápasy turecké ligy a 2 zápasy Champions League, jsou všichni cizinci v pořadí Chappell (USA - 35 min), Orelik (LTU - 33,5), Theodore (USA - 32), Murić (SLO - 25,4), Vidmar (SLO - 22) a Kulig (POL - 21). Výše vyjmenovaní hráči „mají na svědomí“ téměř 169 odehraných minut na jedno utkání, což při maximálním počtu 200 minut mnoho prostoru pro turecké hráče nedává. Je to jen 15% hracího času. Ještě vyšší závislost je vidět na počtu nastřílených bodů. Zde má šestice hráčů zapsáno v listině střelců 95% všech nastřílených bodů! „Rozehrávač Theodore bude naším hlavním cílem k zastavení. Naštěstí máme Howieho,“ věří Vojtěch Hruban, ale dá se předpokládat, že také Vojta bude v obraně americký drahokam opracovávat.  

 

„Banvit Bandirma je tým s velkou tradicí, jenž má velmi dobré hráče. Pro nás je důležité zůstat stále v zápase. Hráči musí poslouchat pokyny a musíme se snažit je vykolejit z jejich stylu hry. Samozřejmě nebude jednoduché hrát na jejich hřišti, ale jsme optimisti a věříme, že to vyjde,“ říká trenér Ronen Ginzburg. „Pokud by se podařilo vyhrát, bude to obrovsky cenná výhra. Tam asi nikdo jiný nevyhraje,“ domnívá se Vojta Hruban.

 
Utkání, po němž zůstane bez porážky už jen jeden tým, začíná v osm večer místního času, tedy v 18:00 našeho středoevropského. Sledovat ho můžete v přímém přenosu na O2TV Sport případně na livebasketball.tv.
 
vloženo: 02.11.2016 00:22 / přečteno: 9175x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.