V TURECKU JSME NEZKLAMALI

V TURECKU JSME NEZKLAMALI

Nymburští hráči v Turecku bojovali statečně, ale po drtivou většinu zápasu hleděli na koncová světla banvitského vlaku. I když to v několika úsecích vypadalo, že by se mohli zachytit, nikdy se to nepovedlo.

Lvi byli dobře připraveni na jejich nejlepšího střelce Theodora, který nakonec odehrál bez 80 sekund celý zápas a přesto zůstal pod svým průměrem nastřílených bodů. Na výsluní nejužitečnějšího hráče domácích se tak vyšvihl Litevec Orelik, který k 17 bodů přidal 11 doskoků, dalších sedm doskoků přidal mohutný Vidmar a stejně rostlý Polák Kulig doskočil 6 míčů. Právě doskoky, byly jediným statistickým údajem, který měl Banvit výrazně lepší. Nutno také přiznat, že jeho hráči byli somaticky lépe vybaveni, než naši podkošoví hráči. S převahou pod košem také souvisí o trochu větší počet bodů dosažených zpod koše u hostujícího týmu (38:32).


Skvělý byl počet ztracených míčů, sčítání se v Nymburka zastavilo na čísle 10, což bylo o 3 méně než měl soupeř. Oba dva týmy si opravdu vážily míče a chyb mnoho nepřicházelo. Proto také nebylo k vidění příliš rychlých protiútoků a většina z nich nepřišla po ztrátě míče, ale po úspěšném obranném doskoku. Nejčastěji se útočilo „do plných“ a především domácí tým (záměrně neuvádíme Turci, protože těch mnoho nehrálo) využíval svých schopností ve hře jedna na jedna.


Utkání nezačal hostující tým, tedy Nymburk, příliš dobře. Delší dobu se seznamoval s domácími koši a Banvit utekl na 7:2. Jenže netrvalo dlouho a po třech minutách bylo vyrovnáno. Petr Benda si ještě v první čtvrtině udělal na Vidmarovi druhý faul a musel střídat. Uzdravený Simpson ho však solidně nahradil. Po vyrovnání za 7:7 se opět dostali domácí do vedení a to až na 18:10. Ovšem na přelomu první a druhé čtvrtiny se výborně prezentoval Jirka Welsch, který hlavní měrou pomohl k otočení skóre na 18:20. Jirka se v této fázi zápasu stal exekutorem rychlých protiútoků a odváděl dobrou práci i při distribuci míčů.


Po tomto vzedmutí se však ke slovu opět přihlásili domácí hráči, pomohli si několika trojkami a brzy opět vedli více než pětibodovým náskokem. V čase 19:53 byl stav 38:31 pro Banvit, ale do šaten se šlo za stavu 38:37. Nymburští hráči dokázali za pět vteřin dát dvě trojky. Tu první střeleckou pozici si vypracovali sami, když postupný útok zakončil trojkou z levé strany Allen. Vyhození zpoza koncové čáry zachytil Meier, nasměroval míč tentokrát do pravého rohu a tak číhal Sant-Roos.


Na úvod druhého poločasu opět využili domácí slabší přesnosti nymburské střelby a utekli na rozdíl sedmi bodů (46:39). Pak ale zásluhou koše s faulem Simpsona, dvojce Meiera a koši Simpsona byl rozdíl dva body. A podle podobného scénáře, kdy domácí trochu poodskočili a my dotáhli, se pokračovalo až do konce třetí čtvrtiny.


Jakoby obě mužstva chtěla hrát tvrdošíjně podle stejných not i v poslední čtvrtině. Banvit sice ve 34.minutě odskočil trochu více, ale Hruban se čtyřmi body postaral o snížení na 65:61. Dvě minuty před koncem se Murić zasloužil prvním trestným hodem o nejvyšší vedení svého týmu v zápase, ale protože druhou šestku nedal, zůstalo jen jednociferné. Poslední koš zaznamenal Lawrence, měl hodnotu tří bodů, a tak do odvety nám zůstalo manko jen šesti bodů.


Body: Orelik 17, Theodor 15, Murić 14, Kulig 13, Vidmar a Mutaf 7, Chappel 2 – Sant-Roos 14, Lawrence 11, Welsch 10, Hruban a Simpson 9, Meier 6, Allen 5, Benda 3, Pumprla 2, střelba za 2 body: 47/21 : 50/22, trojky: 15/6:19/6, TH 19/12:10/7, doskoky: 48:33, asistence: 15:16, ztráty: 13:10, čtvrtiny: 18:14, 20:23, 21:18, 16:14

 
vloženo: 02.11.2016 22:14 / přečteno: 9332x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.