ŠESTÁ STOVKA V LIZE

ŠESTÁ STOVKA V LIZE

Utkání desátého kola Kooperativa NBL nepřineslo nic nového v průběhu utkání ani v konečném výsledku. Od začátku do konce Nymburk proti Brnu navyšoval svoje vedení až na konečných 103:63.

Tentokrát si nymburští hráči založili na palubovce tříbodovou střelnici. Po čtyřiceti minutách měli v kolonce tříbodových košů číslovku 14. Domácí hráči se o střelbu z perimetru pokoušeli tak trochu nad plán trenéra Ginzburga, který se při některých pokusech netvářil vůbec souhlasně, tedy především při těch, které se nepovedly. Jenže při úspěšnosti 56% dostal trenér k zakaboněné tváři příležitost jen jedenáctkrát. Ani hosté trojkami nešetřili. Dali jich osm, ale z 37 pokusů (21,6%). Rozdíl byl v tom, že domácí tak chtěli hrát a hostům nic jiného nezbývalo. Do podkošového prostoru byla cesta zavřená.

 

Obrovský rozdíl byl v úspěšnosti střelby za dva body. Domácí dotáhli zápas s perfektním číslem 70%, hosté byli 25% méně úspěšní. Většina střel Nymburka byla z bezprostřední blízkosti, popřípadě docílili koše smečem. Výrazná byla i převaha na doskoku. Že hosté přeskákali domácí na útočném doskoku, není zase tak překvapivé, protože míčů po svých nepřesných střelách měli podstatně více než domácí. Nymburk měl vlastně k dispozici 23 odražených míčů a tedy 11 útočných doskoků je velice solidní výtěžnost.

 

Průběh zápasu se od předchozích v lize moc nelišil. Už po čtyřech a půl minutách byl rozdíl deset bodů. Za celou první desetiminutovku domácí minuli jeden střelecký pokus (dvojky 6/6, trojky 5/6) a vzhledem k tomu, že měli i jeden útočný doskok, dá se říct, že ani jeden útok neskončil nezdarem. Jediné co je trápilo, byly trestné hody, tady byla úspěšnost jen z poloviny (6/3). Rozdíl se na konci čtvrtiny dostal až na téměř dvacet bodů. Kromě trojek, které přinesly polovinu bodů, dalších deset padlo z vymezeného území a sedm po rychlém protiútoku.

 

Trenér Ginzburg podle očekávání po pěti minutách posadil na lavičku Jiřího Welsche a Petra Bendu a do hry v prvním poločase už nezasáhli. Na palubovce se na domácí straně protočilo všech dvanáct hráčů a na konci poločasu chyběl zápis v listině střelců jen Lawrencovi, který dokonce za 11 minut ani jednou nevystřelil, měl však 4 asistence a 1 zisk. I přes změnu složení hráčů na palubovce, rozdíl ve skóre se stále navyšoval. Padesátku docílil Hruban svou letošní trojkou číslo 18 v 17.minutě.

 

Ve druhém poločase se přeci jen trochu snížila přesnost střelby domácích za tři body, ale jinak byl průběh zápasu podobný. Tomu odpovídalo i skóre druhého poločasu 49:32 (první poločas 54:31). Rozdíl ve skóre se zvyšoval téměř lineárně bez velkých výkyvů a nakonec domácí dosáhli na svou šestou letošní stovku. Tu po dobývání koše dal Martin Peterka a díky tomu bude o sto korun chudší.     „To bylo takovou mrchou. Ale je to stovka také. A za to budu navíc platit," řekl pro Deník s úsměvem autor stovky.

 

Body: Allen 20, Meier 12, Sant-Roos 11, Hruban a Peterka 9, Kříž, Simpson D. a Lawrence po 8, Welsch 7, Svoboda 5, Pumprla P. 4, Benda 2 - Pumprla R. a Mikulić 13, Tomanec 11, Turman 8, Nehyba a Simpson S. 6, Sinadinović a Hrabovský 3, střelba za 2 body: 40/28:33/15, trojky: 25/14:37/8, TH: 10/5:11/9, fauly: 12:14, doskoky: 43:30, asistence 27:15, ztráty: 16:16, zisky: 12:9, čtvrtiny: 30:12, 24:19, 23:19, 25:17

 
 
vloženo: 07.11.2016 07:27 / přečteno: 8662x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.